Beskæring af efterårs hindbær

Om 6 måneder skal der meget gerne være en masse gode efterårs hindbær, klar til at blive spist direkte fra planterne. Asger går ofte direkte ned til hindbærrene, når vi kommer hjem fra børnehave. Og der kan være mange bær i maven på en sulten børnehavedreng.
Der er rift om de gode hindbær.
Der er rift om de gode hindbær.
Almindelige “sommer” hindbær bærer frugt på skud fra året før. Så her klippes skud, der har givet bær, helt ned, når bærrene er høstet.
Ved efterårs hindbær kan man gøre det på to måder.
Hvis man vil have mange bær om efteråret, klippes planterne helt ned i starten af marts måned. Inden planterne begynder at vokse. De nye skud vil så give en masser dejlige og ormefri  hindbær fra august og frem til frosten sætter en stopper for det.
Efterårs hindbær kan klippes helt ned.
Efterårs hindbær kan klippes helt ned.
Vil man gerne have en længere sæson, kan man vælge at klippe skuddene fra sidste år ned til ca. 80 cm.
De vil så lave hindbær på nye sideskud, som er modne i juli måned. Samtidig vil de nye skud give bær i august måned. Så får man en god lang hindbær sæson, men færre hindbær om efteråret.
Hindbærplanter til tidelige bær.
Hindbærplanter til tidelige bær.
Vi har to rækker med efterårshindbær, af sorten “Autumn Bliss”. Den ene række bliver klippet helt ned, den anden række bliver klippe ned til 80 cm. Så får vi lidt tidlige hindbær, og mange efterårs hindbær. Uden orm.
Hindbær planter er dyre i indkøb. Så hvis du gerne vil have dine egne hindbærplanter, så kan det godt betale sig at spørge naboen  om nogle rodskud. Veletablerede hindbær laver masser af rodskud som ofte bare bliver fjernet. Men der kan nemt laves fine planter af de rodskud som kan graves op om foråret, når de begynder at vokse. De nye planter vil allerede give lidt bær om efteråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *