Iskaffe, jagten på den perfekte opskrift.

Iskaffe er perfekt til de varme sommer eftermiddage, hvor vi normalt ville nyde en god kop varm kaffe.

Når jagten på den perfekte opskrift begynder, er det 6-7 måneder siden vi sidst har lavet iskaffe. Derfor er opskrift og fremgangsmåde ofte glemt. Nu skriver vi den ned, og deler den med dig.
Den perfekte iskaffe skal være iskold, lidt sød og så skal den have en dyb smag af kaffe.
Så skal den selvfølgelig være stor nok til at slukke tørsten i varmen.

Iskaffe er perfekt til de varme sommerdage.
Den perfekte iskaffe.

Vi har prøvet mange kombinationer, for at finde den bedste opskrift. Nettet flyder over med forskellige opskrifter, gode som dårligt. Dem der feder og dem der feder lidt mindre.
Vi har været mange igennem. Herunder får du vores bedste opskrift, indtil videre.
Opskriften bliver løbende forbedret, i jagten på det perfekte.

Opskrift pr. 27. maj 2018.

Ingredienser til én iskaffe

2 store tsk Instant kaffe. Vi bruger den økologiske fra Nescafe. Nescafe laver bare den bedste instant kaffe.
2 isterninger. 2 er nok. Isens opgave er at køle, ikke at udvande smagen.
2 spsk kaffesirup efter din smag. Vi er mest til varianterne Irish Creme, Chokolade eller Vanilje. Køb en god sirup, de billige smager sært.
Sødmælk til randen af glasset. Ja, sødmælk. Du kan også bruge mælk med mindre fedt, men det går meget på kompromis med smagen.
Evt. flødeskum på toppen. Ja tak…. 🙂

Iskaffe skal være iskold, sød og med god kaffesmag.
Ingredienser til den perfekte iskaffe.

Fremgangsmåde

Kom kaffepulver i et stort glas.
Tilsæt lidt kogenden vand, kun lige nok til at opløse kaffen.
Sving glasset så kaffepulveret bliver opløst. Rører du med en ske, vil kaffen klistre til skeen.
Kom isterninger og kaffesirup i glasset, fyld op med sødmælk.
Rør det hele godt sammen.

Starten på en god iskaffe.
Det hele starter med meget lidt, men meget stærk kaffe.

Hvis du vil være lidt god ved dig selv, eller det skal se lidt ekstra indbydende ud, kan du komme flødeskum på toppen. Samt en lille drys kaffepulver eller cacao.

Det var alt, den perfekte iskaffe. Lige efter vores smag. Nydes på verandaen, i havens hyggekrog eller i bilen på vej ud

Hvordan laver du din iskaffe??
Vi modtager gerne kommentarer som kan forbedre opskriften, i jagten på den perfekte iskaffe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.