Æblegrød – sådan laver du nemt en stor portion

At lave æblegrød kan være en en tidskrævende omgang, -specielt, hvis du vil lave en stor portion af alle havens æbler. Vi har i dag haft børnene med i haven og efterfølgende i køkkenet. Her blev vi mindet om, hvor let, hurtigt og nemt, der kan laves æblegrød. Samtidigt med, at ungerne er deltagende og godt underholdt..

Der er masser af modne æbler i haven.
Masser af modne Discovery æbler.

I haven hjalp vi hinanden med at plukke æblerne. De blev plukket fra træet, og nænsomt lagt i en æblekasse. Vores Discovery æbletræ giver hvert år en masse rigtig gode æbler. Når Discovery æblerne er modne sidst i august er de sprøde og lækre. Sidst på sæsonen (i år i starten af oktober) bliver de lidt melede. Derfor tager havens andre æbler over, når der plukkes æbler til madpakken. De godt modne og søde Discovery æbler er derimod super gode til at lave æblegrød af. Æblegrøden bliver sød og smager virkelig godt, selv uden at tilsætte sukker.

Friskplukkede Discovery æbler.
Friskplukkede Discovery æbler.

Der kan hurtigt plukkes en god kasse æbler. Og det er en god idé at få dem plukket inden de falder til jorden. Fugle, snegle, høns, og robotplæneklipperen er også vilde med dem.

Æblerne skylles.
Æblerne skylles.

Når æblerne er plukket og skyllet, kommer det besværlige og kedelige arbejde. Æblerne skal skrælles, kernehuset skal fjernes og de skal skæres i stykker, så de er klar til gryden. Det er her du kan gøre det nemt for sig selv, ved at anskaffe dig en æbleskræller. Vores datter, der snart er 3 år syntes det er sjovt at dreje æbleskrælleren rundt.

Æbleskræller gør opgave noget nemmere.
Æbleskræller gør opgave noget nemmere.

Æbleskrælleren er smart og klarer det hele i en arbejdsgang. Den skræller æblet, fjerner kernehuset og skærer æblet i skiver. Det tager blot nogle få sekunder pr. æble. Æblet er klar til gryden, når det lige er gennemgået for, om der sidder lidt skræl eller kerner tilbage på det.

Æbler klar til æblegrød.
Æbler klar til æblegrød.

Man kan hurtigt fylde en 10 liters suppegryde med æbler. Æblerne skal så blot koges til de har den ønskede konsistens, og her var det vores søn på 5 år, der stod for grundig omrøring.
Det giver en god smag at koge et par vanillestænger sammen med æblerne, så bliver æblegrøden ekstra god til vinterens desserter, æblekager og som topping til grød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *