Pærecrumble er uden sammenligning den kage vi laver oftest, i efteråret. Vi har et par gamle pæretræer, som forsyner os med store mængder af pærer. Og så er en pærecrumble er virkelig nem at lave, og luner godt i det kølige efterår.

Det er hurtigt og nemt at lave en lækker pærecrumble, specielt hvis du har en æbleskræller.
Du skal bruge
- 5-6 pærer
- Lidt citronsaft
- 100 g blød smør
- 150 g hvedemel
- 25 g brun farin
- 75 g sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. vaniljesukker
- Creme Fraiche, mindst 18%, eller en stor kugle god vanilje is.
Pærerne skrælles og skære i mindre stykker. Dette gøres nemmest med en æbleskræller, her skal pærerne dog være lidt faste i det, for at processen ikke forvandler dem til pæremos.

Pærestykkerne blandet med halvdelen af sukkeret, kanel og citronsaft, hvorefter de lægges i et ovnfast fad.

De øvrige ingredienser kommes i en skål, hvor de forarbejdes med klør fem, indtil det hele har en lidt klumpet, men ensartet struktur.
Crumblen fordels over pærestykkerne, og det hele bages i ovnen i 30 minutter, ved 180 grader.
Den lune pærecrumble serveres med en god fed creme fraiche, mindst 18%….
Helst i en krog af haven med sol, læ og en god kop varm kaffe…