Apps til sejlads kan være en god hjælp når man er på vandet i sejlbåd eller motorbåd. Her vil vi beskrive hvilke apps vi bruger når vi sejler i vores sejlbåd, eller planlægger den næsten sejltur. Det er ikke en rangliste over de bedste apps, da alle har forskellige funktioner og dækker forskellige behov. Men beskriver hvilke apps vi bruger, deres funktion og vores oplevelse af appen.

Teknologi er en god hjælp når man sejler, men kan og må ikke erstatte gode papir søkort og godt sømandskab!

Windy.comWindy.com – Vejr app til sejlads.

Windy vejr app sejlads
Windy.com giver et godt grafisk overblik over vejret.

En af vores absolutte favoritter er Windy.Com Det er tæt på at være den perfekte vejr app til sejlads. Windy giver gode grafiske oplysninger om rigtig mange vejrforhold. Oplysninger om vind og bølger er specielt nyttige, når man planlægger en sejlads. Udviklingen i vejret kan afspilles grafisk, så det er meget nemt at overskue hvordan vejret vil udvikle sig de næste timer. Oplysninger om bølgestørrelse og retning kan være ret nyttige, hvis der skal findes en rolig ankerplads for natten.

Vi bruger både appen til telefonen og vores Ipad, som står på kortbordet.

Windy.com kan også bruge uden af hente en app. Hjemmesiden Windy.com fungere stort set på samme måde som appen.

 

Windy.com er gratis, du finder den her:
Windy.com til Android
Windy.com. til IOS (Iphone/Ipad)

 

Krak til søsKrak til søs – Navigations app til sejlads.

Krak til Søs
Krak til Søs har nogle rigtig gode gratis funktioner.

Krak til søs er en rigtig fin navigations app, som giver gratis adgang til søkort over hele Skandinavien. Skal man bruge de mere komplicerede funktioner som auto-ruteplanlægning, AIS og offline kort skal man købe et pro-abonnement til 249 kr. pr. år. Vi bruger mest appen til ruteplanlægning. Vi ville rigtigt gerne bruge plotteren, men vi synes ikke det fungere. Den stopper i utide, og så er den ikke meget værd. Det skal helt klart forbedres hvis vi skal købe abonnement igen. En af de mere brugbare funktioner er automatisk ruteplanlægning. Her kan appen ligge en rute imellem to punkter, ud fra hvor dybe båden stikker og højden på masten. Det bruger vi til at se hvor lang tid en sejltur ca. vil tage med, en bestemt gennemsnits hastighed. Appen kan selvfølgelig ikke tage højde for vejret, så skal der krydses mod vinden er kan tiden ikke bruges til så meget. Men Krak til Søs er et fint værktøj til planlægning, specielt når man sidder hjemme sofaen, med en kop varm kaffe, og planlægger næse sejltur.

Krak til Søs er gratis, stort set, du finder den her:
Krak til Søs til Android
Krak til Søs til IOS (Iphone/Ipad)

 

Apps til sejlads Sejlguide – Få styr på teorien med en app til sejlads.

sejlguide app til sejlads

Sejlguide er en rigtig god app for nye sejlere som os. Den indeholder mange gode informationer om sømærker, vigeregler og anden teori i forbindelse med sejlads. Du kan også tage en Quiz indenfor forskellige kategorier, så du kan teste din egen eller andres evner inden for bøjer, lanterner og knob.

Sejlguide er gratis, du finder den her:
Sejlguide til Android
Sejlguide til IOS (Iphone/Ipad)

 

 

 

 

 

Vi opdaterer løbende dette indlæg når vi finder nye gode apps til sejlads, og får flere erfaringer med de apps vi allerede bruger.

Hvilke apps bruger du når du er på vandet, eller planlægger at kommet det??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.