Udskriv
Pizzabund

Pizzabund - Luftig, sprød og tynd.

Opskrift på en pizzabund til lækker hjemmelavet pizza.

Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword pizza, pizzabund, pizzadej
Samlet tid 2 timer

Ingredienser

  • ½ pk Gær
  • 4 tsk Salt
  • 4 dl Lunt Vand
  • 8 tsk Olivenolie Plus lidt til skålen.
  • 160 gram Hvedemel
  • lidt Durum Mel "Semolina" Til udrulning.

Sådan gør du

  1. Pisk gær, salte og vand sammen i en lille skål. Piske gradvist olivenolien i.

    Placer skålen lunt i 10 minutter, eller til blandingen begynder at boble.

  2. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt. 15 minutter i en røremaskine, indtil den er glat og elastisk. Dejen skal være blød og lidt klistret. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand.

    Kom lidt olivenolie i en skål. Kom dejen i skåle og vend den rundt i olien, så den er dækket.

    Dæk dejen til og stil den et lunt sted i 1 til 1½ time, eller til dejen er dobbelt størrelse.

  3. Slå luften ud af dejen. Lade dejen hæve i yderligere 15 minutter.

  4. Strø durum mel på bordet, del dejen i 6 stykker og rul dem ud med en kagerulle, til de er flotte runde og tynde. Brug gerne ekstra durum mel hvis dejen klistrer til bordet eller kagerullen.

Opskriftsnoter

Når pizzadejen er hævet første gang og du har slået luften ud af den, kan dejen gemmes i køleskabet et par dage. Den skal bare tilbage til stuetemperatur igen, inden den kan hæve igen.