Ao Nang Krabi – udgangspunkt for store oplevelser i syd Thailand.

Ao Nang er mindre turistby ved en lang sandstrand ud til Andamanhavet, ca. 20 minutters kørsel fra Krabi by. Byen består en af travl hovedgade, omgiver at butikker, restauranter og hoteller. Der er konstant gang i den, det vrimler med turister fra hele verden og turisterne kommer ikke nødvendigvis for at slappe af. Byen er mere turistet end Thailandsk, der næsten flere indiske resturater end thai restauranter. Og på hvert gadehjørne sælges der turistture fra neonoplyst butikker. Men Ao Nang er en god oplevelse, og et godt udgangspunkt når Krabi provinsen skal udforskes.

Vi besøgte Ao Nang i januar måned 2023. På det tidspunkt var turismen stadig ikke helt kommet op i tempo efter en lang Corona nedlukning. Så vi oplevede ikke at der var mange turister.

Stranden ved Ao Nang Krabi
Stranden ved Ao Nang Krabi

 

Centara Ao Nang Beach Resort 

Vi boede på hotellet Centara Ao Nang Beach Resort som er et virkeligt lækkert **** hotel. Normalt bor vi ikke på dyre hoteller når vi rejser, men her var hotellet en del af pakke. Og det var vildt lækkert. Dejlig værelser, stort pool område og virkelige lækker morgenbuffet. Hotellet ligger som det sidste hotel på stranden, så der er mere fredeligt end i andre dele af livlige Ao Nang. Vi boede på hotellet af 2 omgange. Først i 5 overnatninger som første stop på vores 3 ugers ferie i Thailand. Her fik vi et værelse med en stor balkon med udsigt over pool området.
Anden omgang var blot for en enkelt overnatningen, inden vi skulle med flyet hjem fra Krabi lufthavn. Her fik vi et mindre godt værelse, med lille balkon uden udsigt. Og forskelle er stor. Det er bare mere lækkert at sidde på en dejlig balkon med udsigt og nyde morgenkaffen til lyden af naturen der vågner.

Centara Ao Nang Beach Resort
Centara Ao Nang Beach Resort

Hotellet har et stort pool område imellem bygningerne, samt et mindre nede ved stranden. Ved stranden er der en restaurant og strandbar, hvor der er virkeligt god stemning og livemusik i når solen går ned.

Beliggenheden gør er der er god mulighed for en fredelig morgengåtur i den rolige ende af stranden, inden de infame Longtail Boats begynder dagens larm. For de larmer, og det gør de hele dagen i Ao Nang.

Du kan finde det hotel i Ao Nang der passer til din rejsestil på kortet herunder.

Oplevelser i Ao Nang Krabi

Ud over den livlige turistby er der mange gode oplevelser i området omkring Ao Nang. Der er mange bådture til de berømte øer Koh Phi Phi, Koh Khai, PhraNang, Bamboo Islan og Emeral Pool. Samt et hav af andre oplevelser. Vi valgte at tage en Longtail Boat tur til Railay Beach. Mest fordi sejlturen er kort. Vi havde ikke lyst til at sidde en halv dag i en Longtail Boat, de er sjove til korte ture.

Railay Beach

Det er nemt at komme til Railay Beach fra Ao Nang. Der sejler Longtail Boats i pendulfart fra stranden hele dagen. Så det er blot at købe en billet, og hoppe på de rigtige båd.

Railay Beach Cliff
Railay Beach med den ikoniske klippe i baggrunden.

Vi tog en af de første både om morgenen, for at undgå den værste masse turisme. Og vi var faktisk overraskede over hvor få mennesker der var på stranden da vi kom. Så der var rigtig god plads i de timer vi var der.

Railay Beach

Railay Beach er en rigtig lækker bred sandstrand, omgivet at høje flotte kalkstensklipper. Vandet er lækkert at bade i, dog ikke klart. Men der kan ses både koraller og fisk under overfladen.
Man ser det ikke når man kommer fra stranden, men der er faktisk en hyggelige lille handelsgade når man lidt ind i landet. Mest cafeer og barer til det mere flippede publikum, så det er uden tvivl en god stemning når mørket faldet på også.

Railay Beach Street
Railay Beach Street

Monkey Trail

I den sydlige ende af Ao Nang strander finder du stien Monkey Trail. Den er en stejl sti, med trapper, der går over en klippe som forbinder Ao Nang og Pai Plong Beach. Der bor en flok aber på klippen, så der er gode muligheder for at opleve aberne på tæt hold, når de hopper rundt i træerne over stien eller løber på trappens gelænder. Turen er flot, og lidt udfordrende på den interimistiske trappe. Hvis du går turen om morgenen deler du kun stien med aberne, og de thailændere der går turen dagligt for at komme på arbejde på Pai Plong Beach. Hold lidt afstand til aberne, de ser søde ud man kan finde på at bide.

Monkey Trail Ao Nang Krabi
En abe holder pause på gelænderet.

Tiger Cave Temple

En af de mest spændende og flotte opleveler i Krabi er Tiger Cave Temple.

Buddha på toppen af Tiger Cave Mountain
Buddha på toppen af Tiger Cave Mountain

Tiger Cave Tempel er et stort tempel område som ligger ved en høj kalkstens klippe, hvor der ligger endnu et tempel på toppen. Turen fra Ao Nang til Tiger Cave Temple tager en lille time med de små busser.
Hvis du komme først på dagen er der god plads til at se området, sener kommer der en del turistbusser. Der er flere forskellige templer i området, som alle bliver brugt til forskellige ceremonier og over alt der der munke i gang med forberedelser og arbejde. Aber er der også, de løber frit rundt i hele området og vender gerne en skraldespand på hovedet for at finde noget mad.

Tiger Cave Temple
Tiger Cave Templet

Hvis du har mod på det og gode ben, kan du følge den lange og stejle trappe til toppen af tempelklippen. 1260 trappetrin fører dig 309 meter op til en fantastisk udsigt, og et flot tempel, med mange flotte figurer og et fodaftryk fra Buddha. Turen op af trappen er hård, lang og varm, men der er anstrengelserne værd. Vores børn syntes ikke det var så børnevenligt, men op kom de.

1260 trin og 309 meter.
1260 trin og 309 meter.
Bag Tiger Cave Temple Mountain

Hvis du har mod på at vandre lidt mere, når du kommer ned fra klippe kan det anbefales at gå om på bagsiden af klippen. Her på bagsiden af klippen bor munkende i små huler i klippevæggen, eller små huse. Der er også flere drypstensgrotter og nogle store flotte træer på den lille sti der fører rundt i området på bagsiden af klippen. Ikke mange turister kommer derom, jeg mødte kun en anden da jeg gik turen imens den øvrige familie nød en kold cola i skyggen efter den hårde tur til toppen.

Bagsiden af Tiger Cave klippen
Munkene bor i små huler i klippen.

Krabi By

Vil du opleve et mere autentisk thailandsk by, så kan en tur til Krabi by anbefales. Det er nemt at komme dertil med en af de små busser eller en taxa. Det tager en god halv time. Det er spændende at gå rundt i Krabis gader og opleve livet i en lidt større thailandsk by. Her er ikke så præget af turister. Der ikke meget at se i Krabi, men stemningen er værd at tage med. Der nogle flotte templer og du har mulighed for at taget på en tur i mangroven med en Longtail Boat. Vi brugte lidt tid i et indkøbscenter, og gik ellers bare rundt i gaderne og handlede lidt. Vores børn var ikke helt vilde med at gå rundt i Krabi by. Der var da også lidt beskidt og en stram lugt nogle steder, men det høre med til oplevelsen af en thailandsk by.

Videre ud i junglen..

Efter vores dejlig ophold i Ao Nang, og vores første møde med Thailand, gik turen videre til Khao Sok Nationalpark, som vi skulle opleve i selskab med Elephant Hills. Du kan læse om den fantastiske tur i regnskoven her.

Du kan læse om hele vores familieferie i Thailand her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *