Beskæring af hindbær giver flere og bedre bær.

Beskæring af hindbær er noget af det første havearbejde vi kan gøre i det tidlige forår.
I august måned skal der meget gerne være en masse gode efterårs hindbær, klar til at blive spist direkte fra planterne. Asger går ofte direkte ned til hindbærrene, når vi kommer hjem fra børnehave. Og der kan være mange bær i maven på en sulten børnehavedreng.

Der er rift om de gode hindbær.
Der er rift om de gode hindbær.

Beskæring af hindbær

Almindelige “sommer” hindbær bærer frugt på skud fra året før. Så her klippes de skud, der har givet bær, helt ned, når bærrene er høstet.
Ved beskæring af efterårs hindbær kan du gøre det på to måder.
Hvis du vil have mange hindbær i efteråret, klippes planterne helt ned i starten af marts måned. Inden planterne begynder at vokse. De nye skud vil så give en masser dejlige og ormefri  hindbær fra august og frem til frosten sætter en stopper for det.
Beskæring af hindbær.
Beskæring af hindbær.
Vil du gerne have en længere sæson, kan du vælge at klippe skuddene fra sidste år ned til ca. 80 cm.
De vil så lave hindbær på nye sideskud, som er modne i juli måned. Samtidig vil de nye skud give bær i august måned. Så får du en god lang hindbær sæson, men lidt færre hindbær i efteråret.
Hindbærplanter til tidelige bær.
Hindbærplanter til tidelige bær.
Vi har to rækker med efterårshindbær, af sorten “Autumn Bliss“, som er en af de mest populære hindbær sorter. Den ene række bliver klippet helt ned, den anden række bliver klippe ned til 80 cm. Så får vi lidt tidlige hindbær, og mange efterårs hindbær. Uden orm.
Beskæring af hindbær
Der er altid rift om de bedste bær.

Brug en god beskæresaks når du beskære dine hindbærplanter.

Aflægger af hindbærplanter

Hindbærplanter er dyre i indkøb. Så hvis du gerne vil have dine egne hindbærplanter, så kan det godt betale sig at spørge naboen  om nogle rodskud. Veletablerede hindbær laver masser af rodskud som ofte bare bliver fjernet. Men der kan nemt laves fine planter af rodskud, som kan graves op og flyttes forår eller efterår. De nye planter vil allerede give lidt hindbær det efterfølgende sensommer og efterår. Er du på udkig efter nogle forskellige eller specielle sorter af hindbær, finder du et stor stor udvalg af hindbærplanter hos plantetorvet.dk Det kan være en fordel af have forskellige sorter, som giver modne hindbær på forskellige tidspunkter.
Når du ikke at spise alle dine hindbær direkte fra planten, kan du laver en lækker hjemmelavet hindbærsyltetøj af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *