Familieferie i Thailand – 3 uger med Templer, Strandliv og Junglesafari.

Familieferie i Thailand kan planlægges på mange måder. I kan købe flybilletter og rejse helt på egen hånd eller i kan bestille en pakkerejse, hvor rejsen er planlagt af et rejsebureau. I kan også planlægge rejsen i samarbejde med et rejsebureau.
Vi har tidligere rejst i østen, hvor vi har booket overnatninger efterhånden som vi rejsen har udviklet sig. Men når man rejser med børn, syntes vi der er dejligt at hele rejsen er planlagt inden afgang. Så er der fuld fokus på oplevelser og familie, vi skal ikke bruges tid på at planlægge næste skidt når vi er på ferie. Vi valgte at planlægge og booke vores rejse hos Drømmerejser.dk. De havde nogle gode rejseforslag og vi kunne nemt tilpasse dem efter vores ønsker, hvor vi tilføjede ekstra overnatninger og en ekstra destination. Drømmerejser.dk stod for alle bookinger af fly, transfer og hoteller. Det fungerede rigtigt fint. En anden fordel ved at bestille rejsen hos et rejsebureau er, at du er bedre dækket hvis der er forsinkelser på fly eller andre uforudsigelige ting. Det er du ikke hvis du selv står for at booke det hele. Husk at vælge et rejsebureau der er medlem af rejsegaranti fonden.

Railay Beach

Gode bøger til planlægning af ferie i Thailand.

Inden vi bestilte vores rejse til Thailand lavede vi lide research. Vi købte 3 bøger, Politikens Turen går til Sydthailand, Lonley Planet Oplev Thailand og bogen Familieferie i Thailand. Der finde et utal af hjemmesider om rejser til Thailand, så internettet er næsten for uoverskueligt når rejsen skal planlægges. Og her har du endnu en side til mængden… 🙂
Derfor er det fedt at have nogle rejsebøger, som koger mængden af information ned og gør det overskueligt.

Turen går til Thailand.

Politikens bog Turen går til Sydthailand er en ganske udmærket rejsebog. Det var helt klar den bog vi brugte mest under selve rejsen. Her står relevante information om området og gode beskrivelser af oplevelser. Den omhandler kun Sydthailand, og er derfor mere relevant end rejsebøger der dække hele Thailand.

Turen går til Thailand
Turen går til Thailand

Lonley Planet Oplev Thailand

Lonely Planet´s bog Oplev Thailand kan måske være et godt valg hvis du skal rejse rundt i hele Thailand. Men for os var den alt for generel, og afsnittet om Sydthailand, hvor vi rejste, var for overfladisk. Så helt klar den bog vi havde mindst glæde af på vores tur. Vi har tidliger haft stor glæde af Lonely Planet´s rejsebøger da vi rejste rundt i Indien. Der blev bogen nærmest som en bibel, men Oplev Thailand passede ikke til vores rejse denne gang.

Oplev Thailand
Bogen Oplev Thailand

Familieferie i Thailand

Bogen Familiferie i Thailand er den bog vi har brugt mest under planlægningen af vores rejse. Bogen beskriver hvordan det er at rejse i Thailand som børnefamilie, på en rigtig god og informativ måde. Der er gode beskrivelser af mange thailandske øer. Bogen var direkte grunden til at vi valgte at tilføje nogle dage på Koh Ngai, hvor vi havde nogle virkeligt dejlige og rolige dage.

Familieferie i Thailand
Bogen Familieferie i Thailand

Vores Familieferie i Thailand

Vi var afsted i godt 3 uger, fra midten af januar 2023. Vores rejse var bestilt hos og planlagt samme med Drømmerejser.dk

Der er langt til Sydthailand. Vi fløj fra Billund, via Frankfurt, til Bangkok, og derfra videre til Krabi. En lang tur, men flyene passede rigtigt godt, så der var begrænset med ventetid imellem flyvningerne. I Bangkok var tiden næsten for kort, da man skal igennem immigrationen, og det kan taget lidt tid. Så vi fik lidt stress over at nå flyet til Krabi. Men det gik fint. Det var nok mest uvisheden der pressede os lidt.

Vores første destination var Ao Nang Krabi, hvor vi havde 5 rigtig gode dage. Et godt sted at starte din rejse, hvis det er første gang du skal opleve Thailand med familien. Du kan læse om vores oplevelser i Ao Nang her.

Buddha på toppen af Tiger Cave Mountain Familieferie i Thailand
Buddha på toppen af Tiger Cave Mountain

Efter strandliv og tempelbesøg i Ao Nang gik turen ud i junglen. En tætpakket oplevelsestur i Khao Sok Nationalpark med Elephant Hills. Det var bestemt en af rejsens fedeste oplevelser. Du kan læse om vores tur i regnskoven her.

Kajaktur i Khao Sok Junglen.
Kajaktur i Khao Sok Junglen.

Efter en tætpakket naturoplevelse i Khao Sok gik turen videre til den afslappende ferieø Koh Lanta. Her var afslappende strandliv og eventyr på scooter. Du kan læse om vores tur til Koh Lanta her.

Khlong Dao Beach
Khlong Dao Beach

Fra Koh Lantas afslappende atmosfæred gik turen videre til den lille paradis ø Koh Ngai. Her er ingen veje, kun en dejlig sandstrand, nogle hoteller og et koralrev. Du kan læse om vores oplevelser på Koh Ngai her. 

Sea Taste Resturant Ko Ngai Familieferie i Thailand
Sea Taste Resturant var en lidt flippet, men virkelige hyggelig. Og maden var fantastisk.

Vores næste familieferie til Thailand.

Vi skal helt sikkert til Thailand igen. Nu kender vi til landet, det gør det nemmere at planlægge næste rejse. Næste gang skal vi nok til et andet område i Thailand. Krabi regionen er et dejligt område, men vi skal se noget andet næste gang. Vi vil også taget et overnatning eller to i Bangkok næste gang. Det valgte vi fra denne gang, da vores børn ikke er helt vilde med storbyer. Næste gang er de blevet lidt ældre. Så vil vi måske reducere lidt på standarten af hoteller og oplevelser, for at bruge pengene på at rejse i længere tid. 3 uger er en fin længde på en familieferie, men vi kunne godt bruge en uge mere i lækre Thailand.

Har du forslag til vores næste reje til Thailand?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *