Khao Sok Nationalpark- Oplev Thailands jungle med Elephant Hills.

Khao Sok Nationalpark er en af verdens ældste regnskove, og et af de flotteste naturområder i Thailand. Under vores 3 ugers rejse i Sydthailand havde vi et ønske om at opleve regnskoven, i nogle rammer hvor vores børn også fik en god oplevelse. Derfor valgte vi at bestille en 3 dages tur til Khao Sok med Elephant Hills. Deres Jungle & Lake Camp Safari.

Søen i Khao Sok
Lake safari i Khao Sok

Khao Sok Nationalpark

Nationalparken strækker sig over 739 kvadrat kilometer i det sydlige Thailand. Regnskoven i parken er ældre og mere artsrig end regnskoven i Amazonas. Her kan opleves dyrearter som tapir,  asiatisk elefant, tiger, bjørne, vildsvin, Gibbon og Langur aber. Samt mange flere spændende dyr.
I dag er en stor del af parken præget af den kunstigt anlagte sø Cheow Lan Lake, som dæmmet op af Ratchaprapha dæmningen, som producerer strøm til en stor del af Sydthailand.

Khao Sok med Elephant Hills

Vi valgte at opleve Khao Sok med Elephant Hills, som er en rengskovsoplevelse i den mere luksuriøse ende. Vi er normalt mest til at opleve på egen hånd, men her valgte vi en pakkeløsning for at sikre en god oplevelse for hele familien.
Vi bestilte Elaphant Hills Jungle & Lake Camp Safari som er fuldt program i 3 dage.

Dag 1 – Elefanter og kano safari

Dagen startede tidligt, hvor vi blev hente på vores hotel i Ao Nanag af en Elephant Hills minibus. Bussen kørte os til Elefant Hills Jungle camp, hvor i blev taget godt imod af vores guide. Efter en velkomstdrink og lidt sikkerhedsinstruktioner omkring insekter,  kunne vi checke ind i vores 2 lækre jungletelte.

Elephant Hills Jungle Camp
Elephant Hills Jungle Camp

Efter et kort hvil blev vi kørt ud for at besøge Elephant Hills elefanter. Elefanterne er pensionerede arbejdselefanter som går i en stor indhegning, hvor de passes af deres mahout´er. Oplevelsen med elefanterne starter med at man forberede mad til de store dyr. Herefter får man rig mulighed, og godt tid, til at fodre og klappe elefanterne. Hvis man er heldig tager elefanterne sig et bad i søen efter de har spist deres snack.

Foder til elefanterne i Khao Sok
Foder til elefanterne i Khao Sok

Elefanter er historisk brugt som arbejdsdyr i Thailand. Specielt i skovindustrien hvor de har slæbt træ ud af skovene. Efter Thailand forbød afskovning, blev rigtig mange elefanter arbejdsløse, og der blev skabt job for dyrene i turistindustrien. Elefanterne er tamme husdyr, og kan ikke overleve i naturen. Derfor er de afhængige af arbejde, så de kan tjene penge til deres egen pasning og foder. Der er mange ubehagelige historier om hvordan elefanterne bliver misbrugt i turistindustrien i Thailand. Og det kan være svært at gennemskue hvordan elefanterne bliver behandlet, men vi havde en rigtig god fornemmelse med den måde hvorpå Elephant Hills behandler deres dyr. Derfor er oplevelsen også begrænse til at fodre dyrene, der er ikke mulighed for rideture eller svømmeture med elefanterne.

Møde med elefanterne i Khao Sok
Møde med elefanterne i Khao Sok

Efter afsked med elefanterne blev vi kørt tilbage til Jungle Camp, hvor der blev serveret en lækker frokost buffet. Efter en meget kort pause i teltet, blev vi igen kørt afsted i bus. Denne gang for at sejle i kano ned af Sok River. Kanoerne blev sejlet af nogle stærke mænd, som var virkelig gode til at spotte dyr, både i vandet og i træerne. Vi så flere forskellige slanger, der hang i grene ud over floden, aber, fisk, store tudser og isfulge. Og masser af flot natur. Floden bliver også brugt til andet end kanosejlads, så nogle steder spoleres naturoplevelsen af afflad og det uundgåelige plastik.

Sok River Kanosafari
Sok River Kanosafari

Tilbage i Jungle Camp startede aftenen med visning af en dokumentarfilm om Khao Sok, i restauranten. Inden der blev serveret en lækker buffet, var der demonstration i tilberedning af thailandsk mad. Under middagen var der underholdning, hvor piger fra den lokale skole viste thailandske danse.

Efter en lang, og meget begivenhedsrig dag, var det tid til at gå til ro i de lækre safari telte. Her kan man virkelige hører lydene fra den omkringliggende natur, hvor insekternes musik kan høres hele natten.

Dag 2 – Cheow Larn Lake og vandretur i junglen.

Det er en fed oplevelse at vågne op midt i naturens lyde. Først starter insekterne, i skumringen begynder fuglene at synge i træerne og når solen rammer trætoppene kan aberne brøl høres i hele skoven. Efter en lækker morgenmad i den hyggelige restaurant, skal vi pakke en lille taske med hvad vi skal bruge det næste døgn.

Elephant Hills Jungle Camp
Lækker morgenmad i Khao Sok junglen.

Vi køres i bus til den store Ratchaprapha dæmning som opdæmmer Cheow Larn Lake. Efter en kort mulighed for at se dæmningen, køres vi videre til Cheow Lan Pier hvor vi skal med en logntail boat rundt på søen. Det er en virkelig flot tur, hvor vi sejler forbi nogle flotte klippeformationer og kan se frodige grønne slugter i regnskoven. Turen ender i Elephant Hills flydende teltlejer, Lake Camp. Her får vi igen en lækker frokost, og bliver indlogeret i to lækre telte på hver deres tømmerflåde.

Lake Safari i Khao Sok
Lake Safari i Khao Sok

Efter et kort hvil, bliver vi igen hentet af en logtail boat som sejler os ind til land, hvor vi skal på en vandretur igennem junglen. Vi har som altid vores egen guide med, men på vandreturen får vi også en erfaren skovranger med. Han spotter dyr, og sørger for at turen foregår sikkert. Hvis han ser frisk elefant lort, bliver turen aflyst da det er for farligt at forsætte hvis der er elefanter i nærheden. Det er en rigtig flot vandretur, som ender ved en stor grotte.

Junglevandring i Khao Sok
Junglevandring i Khao Sok

Vi får udleveret nogle få lommelygter, og begiver os ned i grotten. Inde i grotte bor der tusindvis af flagremus, som sidder tæt på hulens loft. På væggene er der store edderkopper og gulvet er fyldt med fårekyllinger der springer omkring fødderne. Flagremusene skider på gulve, fårekyllingerne spiser flagremuselorten og edderkopperne spiser fårekyllingerne. I grottens indgang hænger der slanger, der i ny og næ fanger en forbipasserende flagremus. Naturens kredsløb i en grotte. Det er en speciel, men fed oplevelse at komme ind i grotten. Det lugter, der er mørkt og fyldt med “klamme” dyr. Men der er flot.

Khao Sok

Vel tilbage i Lake Camp er der tid til at slappe lidt af. Man kan også svømme en tur i søen eller låne en kajak og udforske junglen fra vandet.
Om aftenen er der lækker buffet og der bliver igen vist en spændende dokumentar om Khao Soks historie.

Aftenhygge i Khao Sok
Aftenhygge med dokumentar i Khao Sok

Dag 3 – Kajaktur og hjemtur.

Efter en nat i teltet på tømmerflåden vågner man op sammen med regnskoven. Der er en fed oplevelse at sidde på tømmerflåden med en kop morgenkaffe og lytte til dyrene der vågner i skoven.

Elephant Hills Lake Camp
Fantastiks morgen med lyden af junglen der vågner.

Gibbonaberne der synger i trætoppene. Efter morgenmad var der guidet kajaktur. Her så vi flere forskellige aber og vi fik et kort glimt gibbonaberne der svinger i helt oppe i trækronerne.

Kajaktur i Khao Sok Junglen.
Kajaktur i Khao Sok Junglen.

Efter kajakturen var der frokost, hvorefter vi igen blev hentet af en longtail boat, som sejlede os retur til Cheow Lan Pier. Her blev vi hentet af en minibus der kørte os direkte til vores næste destination, som fore vores vedkomne var Koh Lanta.

De 3 dage i selskab med Elephant Hills var en kæmpe oplevelse. Det er en nem og god måde at opleve Khao Sok Nationalpark. Programmet er tæt pakket, så der er ikke tid til afslapning. Så det kan være en fordel at næste destination giver mulighed for at komme lidt ned i tempo. Vores næste destination i sydthailand var Koh Lanta som virkelig indbyder til afslapning. Du kan læse om vores oplevelser på Koh Lanta her.

Du kan læse om hele vores familieferie i Thailand her.

Har du oplevet naturen i Khao Sok?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *