Pærecrumble er uden sammenligning den kage vi laver oftest, i efteråret. Vi har et par gamle pæretræer, som forsyner os med store mængder af pærer. Og så er en pærecrumble er virkelig nem at lave, og luner godt i det kølige efterår.

Pærecrumble opskrift
Varm pærecrumble med creme fraiche.

Det er hurtigt og nemt at lave en lækker pærecrumble, specielt hvis du har en æbleskræller.

Du skal bruge

  • 5-6 pærer
  • Lidt citronsaft
  • 100 g blød smør
  • 150 g hvedemel
  • 25 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Creme Fraiche,  mindst 18%, eller en stor kugle god vanilje is.

Pærerne skrælles og skære i mindre stykker. Dette gøres nemmest med en æbleskræller, her skal pærerne dog være lidt faste i det,  for at processen ikke forvandler dem til pæremos.

Pærestykker til crumble.

Pærestykkerne blandet med halvdelen af sukkeret, kanel og citronsaft, hvorefter de lægges i et ovnfast fad.

Pærestykker med sukker og kanel, til pærecrumble.

De øvrige ingredienser kommes i en skål, hvor de forarbejdes med klør fem, indtil det hele har en lidt klumpet, men ensartet struktur.
Crumblen fordels over pærestykkerne, og det hele bages i ovnen i 30 minutter, ved 180 grader.

Den lune pærecrumble serveres med en god fed creme fraiche, mindst 18%….
Helst i en krog af haven med sol, læ og en god kop varm kaffe…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.