Første spadestik – Verandaprojekt

I løbet af denne uge er vi så småt kommet i gang med vores veranda projekt. Området hvor verandaen skal bygges, er blevet ryddet for planter og det sidste espalie. Nedbrydningen af vores forfærdelige beton trapper er gået i gang.

Beton trappen med sten.
Beton trappen med sten.

Stenene var limet sammen med fliselim, så det var hårdt brug for hammer og mejsel for at få skidtet fra hinanden. Og det blev til hele 3 ture på genbrugspladsn med sten.

Nedbrydning af betontrappe.
Nedbrydning af betontrappe.

Som frygtet, var der en massiv betonklods under stenbelægningen. Den virkede egentligt ret porøs, men det var desværre kun i kanterne. Planen var at hele klodsen skulle væk, men den bliver. Den må bruges til at støtte de strøer, træterrassebrædderne skal ligge på. For væk kommer den ikke.

Den tilbageværende betonklods.
Den tilbageværende betonklods.

I dag blev det til endnu en tur i Bauhaus. Denne gang for at hente det lejede motor-pælebor. Der skal laves 17 huller til at støbe stolpesko fast. Så denne gang må det manuelle pælebord pænt bliver i havehuset.  Der blev målt, boret og blandet beton hele dagen. Men vi fik kun lavet halvdele af hullerne. Selv om Asger gav en lille hånd med. Jeg havde egenligt regnet med at jeg kunne lave hullerne selv, men min far tilbød heldigvis at hjælpe til. Det er godt at være to til at holde pæleboret. Jeg var flere gange ved at få armene revet af, fordi boret ramte en sten. Og sten var der nok af. Hvor der er gårdsplads, er det fyldt op med sten og mursten. Det gjorde det lidt besværligt at få alle hullerne 90 cm dybe. Men det lykkedes.

Asger i gang med at rense huller, med en kloarkrenser.
Asger i gang med at rense huller, med en kloarkrenser.

I første omgang støbte vi et 110mm pvc rør fast i hver hul. Senere skal resten af hullet omkring røret fyldes helt med beton, og selve røret skal fyldes med fint beton. Det skulle gøre det nemmere at få stolpeskoen til at stå helt præcist nede i røret. Da man nemmere kan justere i det fine beton, og klodse stolpeskoen op på kanten af  røret, så den står lige.

 

Støbehul klar til det sidste beton, og en stolpesko.
Støbehul klar til det sidste beton, og en stolpesko.

Vi løb desværre tør for både tid og støbemix. Hullerne blev noget større end beregnet pga. de mange sten. Så der skulle bruges mere støbemix end forventet. Så vi fortsætter i morgen. Nu er udfordringen bare at finde mere støbemix en søndag formiddag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *