Veranda projektet går langsomt fremad

Det går fremad vores veranda. Dog langsomt fremad. Denne uge har budt på lidt uforudsete udfordringer, og den slags tager tid. Både i hænderne og hovedet.  

Vi fik lavet de sidste støbehuller og støbt de 17 bjælkesko fast, i snorlige rækker. Mere eller mindre.  

Imens betonen hærdede, gik jeg i gang med at montere den nederste rem på vores sokkel. Det er den der skal bære de strøer, terrassebrædderne skal ligge på. Det burde jo ikke være det store problem, med de indkøbte betonskruer. De burde kunne skrues direkte ind i soklen, i et 6mm hul. Det kunne bare ikke lade sig gøre, overhovedet. Ikke engang med en tx30 bit monteret på en skraldenøgle, kunne de skrues i. Så der måtte andre metoder i brug. Jeg måtte en tur til nærmeste tømmerhandel for at hente 12mm gevindjern, bolte, skiver og noget Expandet injektionsmasse.
Gevindjernet blev skåret i passende længder og limet fast i nogle 14mm huller i soklen.
Det holder.

Gevindstang limet fast i soklen.
Gevindstang limet fast i soklen.

Herefter var det bare at montere remmen på soklen. Den blev selvfølgelig sat fuldstændig i vatter, så vi får en fin lige terrasse at gå på. Det viser sig desværre at hele soklen hælder 40mm. Det vil sige at, hvis jeg bygger det hele lige og i vatter, kommer det til at se skævt ud i forhold til huset. Hvis jeg følger husets skævhed, kommer det til at se skævt ud, i forhold til de stolper der skal bære taget.

Konstruktion til vores veranda
Rem boltet fast på soklen.

I skrivende stund har vi endnu ikke taget stilling til hvordan vi håndtere diverse skævheder. Men noget kommer til at fremstå skævt, det er helt sikkert.

Imens vi tænker over skævhederne, har vi udnyttet det gode vejr til at male spær. Det lykkedes at male alle 13 spær 2 gange, på alle sider, på en dag. Og så er tørretiderne endda overholdt. Desværre er de spær vi har fået leveret ikke ret pæne. På trods af at de er høvlede, er der mange af dem der fremtår helt ru. Så vi overvejer at købe nogle nye, som vil selv håndplukker. Så skal der godt nok males en gang til, men det gør vi gerne for et bedre resultat. Vi ville egentligt male alt træet inden montering, men det trykimprægnerede træ er alt for vådt til at det kan males. Så det må vente.

Malede_spær
Hvidmalede spær.

Efter 4 døgn var betonen så hård, at vi kunne begynde at rejse de første stolper. Det gik overraskende nemt, at få dem stillet op i lod, på alle leder og kanter. Så er det bare om at få rejst resten af stolperne. Og når vi har taget stilling til hvordan vi håndteret skævhederne, kan vi begynde at gå videre med montere remme og lægter til terrassen.

De første stolper til vores veranda er rejst.
De første stolper til vores veranda er rejst.

Flere stolper, remme og strøer venter de næste par dage. Inden længe har vi forhåbentligt den dejlige veranda vi drømmer om.

Er du ved at planlægge et lignende projekt, men syntes det virker lidt uoverskueligt at lave det selv, eller skal du bare bruge hjælp til en del af byggeriet? Så kan du indhente 3 uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *