Veranda – forårsprojekt 2016

Vi har længe ønsket os en veranda. Et sted  hvor vi kan sidde i læ for regn og vind. Et sted hvor vi får lidt tidligere forår, og hvor vinteren kommer lidt senere. Et sted hvor de kølige danske sommeraftner ikke er så kølige.

Inden vi flyttede på landet, havde vi en kolonihave i et par år. I kolonihaven var der en veranda. En lille overdækket terrasse, med glas i den ene ende. Her kunne vi sidde til sent ud på aftenen,  selv på de kølige aftener. Sådan et sted savner vi, der hvor vi bor nu. Der er masser af dejlige steder i haven, og vi kan altid finde læ og sol. Men så snart duggen falder, bliver det køligt.

Verandaen i vores kolonihave.
Verandaen i vores kolonihave.

Vi tog beslutningen om, at vi skulle bygge en veranda for et par år siden, og nu har vi endeligt besluttet, at den skal bygges i år. Vinterens mørke timer er brugt på at tænke, tegne og regne på prisen. Vi er nu kommet frem til en plan, og der er lavet en skitse. Faktisk mange skitser, for at komme frem til det endelige resultat.

Det kan være svært at forestille sig hvordan det færdige resultat bliver. Vi har gjort os mange tanker om hvordan den kommende veranda skal se ud. Vi vil gerne have at konstruktionen skal være let at se på, så den ikke bliver for dominerende i forhold til huset. Samtidig vil vi gerne have lukket af, med tæt beklædning i den side, hvor der skal være glas for at undgå træk. Så det æstetiske må nogle gange vige lidt for nytteværdien.

Vores hus, som det ser ud i dag.
Vores hus, som det ser ud i dag.

Sådan ser det ud i dag. Lille terrasse, gammelt algegrønt espalier og en sten trappe der er svær at forcere, både for børn og ældre.

Visualisering af veranda lavet i Sketchup.
Visualisering af veranda lavet i Sketchup.

Vi har tegnet projektet i et gratis program, der hedder Sketchup. Det er giver en god mulighed for at visualisere det man gerne vil bygge. Vi har lavet mange små og store ændringer, efterhånden som vi har tegnet. Vores største bekymring er, at verandaen bliver for klodset og dominerende.

Verandaen fra en anden vinkel.
Verandaen fra en anden vinkel.

Vi starter med at bygge grundkonstruktionen, med stolper, tag og terrassebrædder. Når det står færdigt, har vi nok en god fornemmelse af, om vi skal gå videre efter planen, med fuld beklædning til gelænderhøjde og glas i den ene ende. Eller vi skal ændre plan, og lavet det mere åbent.

Med tiden er det planen, at der skal vokse flotte planter ved verandaen. Det vil give et mere afdæmpet og natuligt udseende. Måske planten Arkitektens trøst bliver nødvendig.

Vi er kommet dertil, at vi har fået et par tilbud på materialer fra nogle byggemarkeder. Så nu handler det bare om at få bestilt materialer og vente på, at der bliver leveret et seriøst samlesæt på gårdspladsen.

Det er et projekt vi ser frem til med en vis ærefrygt. Det kommer til at tage tid, meget tid. Og tid har vi ikke for meget af. Men vi er sikre på, at vi kommer til at få rigtigt meget glæde af resultatet, når det engang står færdigt. Der vil være grundlag for rigtig meget varm kaffe. Både under byggeriet, og når vi kan nyde den nye veranda.
Vi laver selvfølgelig flere indlæg om projektet her på bloggen, efterhånden som byggeriet skrider frem.

Er du ved at planlægge et lignende projekt, men syntes det virker lidt uoverskueligt at lave det selv, eller skal du bare bruge hjælp til en del af byggeriet? Så kan du indhente 3 uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *