Hyggekrog i vores store børnevenlige have.

Sidste forår lavede vi en ny hyggekrog i vores have. Tidligere var der et gammelt faldefærdigt trædrivhus, fliseterrasse, fiskedam og stenbede. Alt det, er blevet fjernet igennem de sidste par år. Fiskedammen er dog ikke helt fyldt med jord endnu, men det kommer nok. I denne krog af haven er der læ og eftermiddagssol, så det var oplagt at lave en hyggekrog til børn og voksne, som kan bruges om eftermiddagen når vi kommer hjem fra børnehave og arbejde.

Der blev lagt en lille fliseterrasse, hvor der er plads til en sandkasse og et bordebænkesæt.
Og der blev bygget et kombineret gynge- og hængekøje stativ.

Ny hyggekrog i haven, for hele familien. Afstiverne er endnu ikke lavet på dette billede.
Ny hyggekrog i haven, for hele familien. Afstiverne er endnu ikke lavet på dette billede.

Gyngestativet blev bygget af 6 kraftige ø12 pæle. 4 af pælene blev støbt fast i jorden, 2 blev brugt til overlæggere til gyngerne.  Overlæggeren er spændt fast på stolperne med 12mm gevindstang, og en bulldogskive imellem stolperne. Som overlæggere og afstivere blev brugt et par 50×150 reglar.

Det giver plads til 2 børnehængekøjer og 2 voksen hængekøjer, eller 2 gynger, 1 sansegynge og 2 voksen hængekøjer. Så det er plads til hele familie på samme tid.

Man bliver aldrig træt af at gynge. (Asger 2 år og Anna 7 md)

Hygge krogen blev ikke helt færdig sidste år. Der mangler stadig at blive fjernet nogle buske, flyttet nogle blåbær og stikkelsbær. Og så skal den fiskedam fyldes med utroligt meget jord.

Måske kommer vi videre med det i år. Men det er nu ret dejligt at sidde i eftermiddagssolen, efter arbejde, og drikke en kop varm kaffe, imens ungerne gynger og leger i sandkassen.

2 thoughts on “Hyggekrog i vores store børnevenlige have.

    1. Hej Per.

      Stolperne er købt i Stark. Jeg tror ikke det er standart varer, men de kan helt sikkert bestille dem hjem. Prisen husker jeg ikke. Men de er selvfølgelig lidt dyre, da de er 12cm i diameter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *