Matte forlygter kan nemt poleres klare igen.

Matte forlygter kan være et problem på ældre biler. Vores ene bil er af ældre dato. Da den for nyligt var til syn, blev den kun betinget godkendt, da den ene forlygte var for mat.
En ny forlygte koster nemt et par tusinde kroner i indkøb, og kan man ikke skifte den selv kommer er også en mekanikerregning oveni.

Matte forlygter før polering.
Mat forlygte før polering.

Men det er heldigvis nemt selv at gøre noget ved problemet med matte forlygter. Det kræver blot et slibesæt, en skruemaskine og lidt tid.

Vi købte et poleringssæt fra M3, som koster ca. 269 kr. Sættet indeholder en holder, forskellige sliberondeller, tape, polermiddel samt en grundig vejledning, også på dansk. Sættet kan slibe og polere 2-4 forlygter, alt efter hvor ridsede og matte forlygterne er.

M3 Lygtepolering til matte forlygter.
M3 Lygtepolering

Fremgangsmåde for polering af matte forlygter

Først rengøres forlygterne med vand og sæbe. Herefter sættes afdækningstapen omhyggeligt rundt om forlygten, så lakken omkring lygten er beskyttet hvis man kommer for langt ud når man sliber.

Så er det blot at slibe grundigt med de forskellige slibe rondeller, som påmonteres rondelholderen med velcro. Først P500 sliberondellen, så P800 sliberondellen, og P3000 som skal holdes våd ved slibning.

Slibning af matte forlygter
Slibning af matte forlygte

Til sidst poleres lygterne med skum rondellen og det medfølgende poleringsmiddel. Pas på, det kan godt sprøjte en del med polermiddel når skruemaskinen kommer op i omdrejninger. Så der skal lige taget højde for tøj, omgivelser og øjne inden man polerer. 5 årige Asger stod ved siden af og fulgte ivrigt med i arbejdet. Hans flyverdragt måtte en tur i vaskemaskinen efterfølgende, og han bruger heldigvis briller 🙂

Polering af matte forlygter.
Polering af forlygte.

Der er ca. 30 minutters arbejde i at polere en forlygte. Den bliver ikke helt ny af det, men forskellen er meget tydelig. Og det bliver helt sikker ikke på grund af matte forlygter hvis bilen får anmærkninger ved næste bilsyn.

Matte forlygte efter polering.
Forlygte efter polering.

Så er bilens forlygter klar til næste tur i synshallen, hvor det altid er mulighed for at drikke en kop næsten varm kaffe, imens bilen bliver undersøgt for fejl og mangler.

Lige nu kan du få 10% rabat på dit poleringssæt hos HC Farver, brug rabatkoden EKSTRA10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *