Multicutter – Reparation af Bosch PMF 190e .

Min Bosch PMF 190e multicutter gik selvfølgelig i stykker midt i veranda byggeriet.

Jeg havde endelig tid til at komme videre med trappen, hvor jeg bruger min multicutter til skære brædderne til omkring stolperne. Men efter første bræt døde den, fuldstændig. Jeg har brugt den rigtigt meget, men forventer dog at Bosch værktøj holder mere end 2-3 år.

De 2 års reklamationsret var selvfølgelig overskredet, bonnen var i øvrigt også væk. Jeg plejer ellers altid at gemme mine bonner, specielt på værktøj.

Jeg fik den skilt ad, men ingen synlig defekt. Ikke noget der lugtede brændt, jeg kunne heller ikke måle nogle løse forbindeler. Så jeg havde egentligt afskrevet den, og søgt nette igennem for den billigste pris for en ny. Men inden jeg bestilte en ny, gav jeg det lige et forsøg igen.

Adskilt mulitcutter.
Adskilt multicutter.

Efter lidt søgen på nettet fandt jeg en eksplosionstegning over en Bosch PMF 190 mulitcutter, hvor jeg kunne se hvordan den skulle skille ad, og ikke mindst hvordan den skulle samles igen. Der er ikke så mange dele, så det var nok også gået uden en tegning.

Eksplosionstegning af Bosch PMF 190 e Mulitcutter.
Eksplosionstegning af Bosch PMF 190 e Mulitcutter.

Da den var skilt ad, kunne jeg hurtigt måle at der var en løs forbindelse på statoren. Det var ikke nemt at se, men kobbertråden var knækket ved stikforbindelsen.

Stator med løs forbindelse.
Stator med løs forbindelse.

Med loddekolben og lidt loddetin, var det nemt at lodde kobbertråden fast igen.

Loddet stator fra multicutter.
Loddet stator fra multicutter.

Så nu kører mit yndlingsværktøj heldigvis igen. Og veranda byggeriet kan fortsætte.

Så har jeg iøvrigt også nogle dannebrogsvinduer der trænger til at blive slebet og malet. Her er en multicutter fantastisk at lave slibe arbejdet med. Den er meget mere behagelig at arbejde med, end en rystepudse som giver snorren i hænderne efter kort tid. Og så er den effektiv og kommer nemt ind i de små hjørner og kroge, som der er mange af på et dannebrogsvindue.

 

 

 

11 thoughts on “Multicutter – Reparation af Bosch PMF 190e .

 1. Jeg har nøjagtig samme model og nøjagtig samme fejl efter 3-4 timers effektiv brug. Mon ikke der er tale om en konstruktionsfejl? Desværre har den stået passiv i nogle år uden at være brugt. Det er trist at et stykke vibrationsværktøj ikke tåler vibrationer.

  1. Ja, det er bestemt ikke godt at værktøjet ikke holder til vibrationer. Defekt efter 3-4 timer, det er ikke i orden. Man forventer dog lidt mere af et stykke værktøj fra Bosch. Men det er heldigvis nemt at reparere.

  1. Hej Jan. Dejligt du kunne bruge indlægget. Jeg tænker det må være et generelt problem for den model multicutter. God arbejdslyst… 🙂

 2. Har også lige haft samme problem med samme maskine så takker også for din løsning men havde dog lidt bøvl med at få ledningen til at fæstne i loddetinnet

  1. Hej Michael. God du kunne bruge indlægget. Ja, det kan være en udfordring at få loddetin til at fæstne. Men godt det lykkedes.

 3. SUPER godt indlæg – tusind tak. Nu fik jeg også repareret min med nøjagtig samme fejl, og du har ret – man skal have gode øjne for at se den løse forbindelse.
  venligst Henrik

 4. Hej Henrik.
  Ja, det er en meget tynd ledning der skal findes og loddes. God du fik det løst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *