Termotag og trappe på vores veranda

Vores termotag på vores veranda er næsten færdigt. Vi har lagt et 16mm termotag af typen Twinlite fra Plastmo. Pladerne er lagt på spærene, uden lægter, for at give en let konstruktion. Pladerne skal bare understøttes i enderne. De hviler på remmen og en lægte yderst. I vejledningen står der at man skal understøtte med ekstra lægter ved behov. Behov?

Det var faktisk rigtig nemt at lægge taget, men der kræver at spærene ligger præcist. Vinkelret på remmen og med en afstand på 99cm. Plastmo har en god beregner på deres hjemmeside, som giver et fuldt overblik over de materialer man skal bruge til et termotag.

Beregneren kan du finde her.

Den sidste hånd bliver lagt på vores termotag.
Den sidste hånd bliver lagt på vores termotag.

Der er monteret zink tagrende, i samme stil som tagrenderne på vores hus. Nedløbet et tilsluttet den nærmeste regnvandsbrønd, på hjørnet af huset.

Vi har ændret planerne for verandaen endnu engang. Vi har valgt at droppe stakit i den ene ende, og lave en bred trappe trappe i stedet. Det giver i meget lettere udsende, og bedre udsyn til haven. Og ikke mindst mindre malerarbejde, -også fremover.

Konstruktion af trappe.
Konstruktion af trappe.

Trappen bliver med 2 trin, og kommer til at gå rundt om hjørnet. Vi har brugt trappeformlen,”2 x stigning + trinbredde = skridtlængde”  til at udregne dimensionerne på trappen. Vi kommer til at gå på trappen mange tusinde gange, så det er vigtigt den er behagelig at gå på.

Det var planen, at vi selv ville sætte glas i den del af verandaen der skal lukkes af. Men med udsigten til aldrig at blive færdig, har vi valgt at bestille færdige udestuemoduler. De er bestilt hos Bedst og Billigst. De havde en god sommerrabat, så det bliver ikke meget dyrere end at lave det selv, men derimod rigtig meget nemmere. Så engang sidst i august kommer udestuemodulerne, lige tidsnok til de kølige sensommer aftener.

Selv om vores verandaen langt fra er færdig, og er blevet et sommerprojekt, i stedet for et forårsprojekt. Så er vi heldigvis så langt, at vi allerede har haft rigtig meget glæde af den.

Ungerne er var hurtige til at indtaget verandaen.
Ungerne er var hurtige til at indtaget verandaen. Også i regnvejr efter taget kom på.

Og så har jeg i øvrigt  haft alle terrassebrædderne skruet af, skubbet dem lidt sammen og skruet fast igen.
Jeg var alligevel ærgerlig over den store afstand imellem brædderne, så det måtte laves om.
Det har kostet lidt finish på de snorlige rækker af skruer, som nu ikke er helt så snorlige længere. Men resultat er noget bedre end før.

Nu er der ikke så lang vej igen, med at få verandaen færdig. Det sidste af trappen, sternbrædder, montering af udestuemoduler samt lidt el, og noget finish. Vi satser på, at der til efteråret kan drikkes varm kaffe og spises pæretærte i læ for regn og vind.

Er du ved at planlægge et lignende projekt, men syntes det virker lidt uoverskueligt at lave det selv, eller skal du bare bruge hjælp til en del af byggeriet? Så kan du indhente 3 uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *