Hold styr på planterne i haven med billeder.

At holde styr på planterne i haven kan være svært, hvis man ikke har hukommelse som en elefant. Der kommer jo jævnligt nye planter til, enten fordi det er planter man længe har ønsket sig i haven, eller impulskøb af planter der er billige eller spændende.
Når planterne er plantet i haven og planteskiltet er fjernet, kan det være svært at huske præcis hvilken art og specielt hvilken sort planten er.

Hold styr på planterne i haven, med billeder.
Hold styr på planterne i haven, med billeder.

Den omhyggelige haveejer vil måske tegne sirlige farvetegninger af haven, der med flot skrift beskriver hvilke planter der vokser hvor i haven.
Men os der hverken kan tegne, eller skrive nogenlunde læsbar skrift, må finde andre metoder at holde styr på havens planter.

I dag går vi alle rundt med en smartphone i lommen, som er udstyret med et kamera. Og som har direkte forbindelse til internettet.
Telefonen er et ganske udemærket redskab til at holde styr på planterne.

Tag billeder af planteskiltene.

Vi gør det, at vi tager et billede af planten og planteskiltet, hvor man samtidigt kan se tilstrækkelig af baggrund og omgivelserne, til at man efterfølgende kan finde plantens placering ud fra billedet. Planteskiltet giver alle informationer om art og sort. Så sådan et billede er faktisk alt man behøver for at holde styr på planten.

Tobakspibeplanten var både planlagt og et impulskøb. God pris.
Tobakspibeplanten var både planlagt og et impulskøb. God pris.

Sorter i mapper og gem i skyen.

Det kan gøres endnu nemmere at holde lidt styr på billederne, ved at placere dem i mapper med retvisende navne. Fx. Frugthave, Trekanstbedet, Ved havehuset, Stakit bedet eller hvad man har fundet på, af underlige navne til sine bede. Opretter man disse mapper i “skyen” på internettet, kan man altid finde oplysninger om planterne i sin have. Står man i plantecentret og gerne vil købe nogle lavendler, til at erstatte de planter der gik til i vinter. Så er det nemt, at vi på telefonen kan se, at det er sorten Hidcote Blue vi har i forvejen, så lavendelhækken ved Stakit bedet bliver ensartet.

Vi bruger den gratis service DropBox til at holde styr på billeder af havens planter. Så kan vi altid finde billederne på vores telefoner, computere og tablets overalt i verden, hvis det skulle være nødvendigt.

Skærmbilleder fra Dropbox.com
Skærmbilleder fra Dropbox.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *