Nye høns i haven.

Så er der flyttet en lille flok høns ind i den nye hønsegård. Vi har købet 1.4 welsumere. (1 hane, 4 høns). Racen kendte vi ikke på forhånd, så det var lidt et impulskøb. Der er ikke så mange høns til salg, og vi ville gerne undgå at købe kyllinger, da der går så lang tid inden de lægger æg. Og denne gang er det hovedsageligt på grund af æggene vi vil have høns. Og selvfølgelig for at få lidt liv i haven.

Hvad mon der er i kasserne?
Hvad mon der er i kasserne?

Nu har vi haft flokken en uges tid. Det er nogle dejligt rolige dyr. De går roligt rundt i haven, og bliver ikke opskræmte når Asger og Anna kommer tæt på. Hanen virker også rolig, og det er vigtigt med en rolig hane når der er børn i haven. Nogle haner kan kan finde på at angribe hvis de føler sig truet.

Nye høns i haven.
Nye høns i haven.

Hanen er lidt hård ved hønsene. Det er sæson for parringer, mange parringer. Så hønsene mangler lidt fjer på ryggen, da hanen træder dem lidt ofte. Men fjerene kommer igen, når dampen går af hanen.

Stor men rolig Welsumer hane.
Stor men rolig Welsumer hane.

De er ikke kommet rigtigt igang med æglægningen, efter flytningen. Men lidt æg er det blevet til. Det er kun lykkedes at få et æg fragtet helt ind i køkkenet. Vores æggsamlere skal også lige lære at æg er skrøbelige, og først kan pilles når de er kogt.

Welsumer hane fører flokken rundt i have.
Welsumer hane fører flokken rundt i have.

Det giver rigtigt god mening med en lille flok høns, når man har små børn. Der kommer uundgåeligt en del madaffald, fra uspiste madpakker, rester af morgen havregrøden og aftensmaden der ikke lige var appetit til. I stedet for at det bare ryger i skrældespanden, kan det udgøre en god del af foderet til hønsene. De elsker det, og kvitterer med dejlige frisklagte æg. Som børnene syntes det er sjovt at finde i hønsehuset. Og måske kommer æggene helt med ind i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *