Grise i haven, to små uldgrise.

Det har været planen, at vi ville have grise i haven, et stykke tid.
I fredags kørte vi en tur sydpå for at hente vores to små grise, som skulle gå i den nye indhegning.

Uldgrise på græs.
Uldgrise på græs.

De to grise blev øremærket ved afhentning, og kom ind bag i vores bil i et hundebur foret med halm. Øremærkningen gik overraskende godt. Grisene sagde ikke så meget som et piv, da det gule mærke blev sat i øret. Men piv var der masser af på vej hjem i bilen, ikke fra grisene men fra vores børn. Da grisene kom ind bag i bilen, rumsterende de lidt, ikke meget, men nok til at ungerne blev skrækslagne. De er normalet ikke bange af sig, og vi har aldrig set dem så bange. Så vi måtte bytte lidt rundt på pladserne i bilen for at få ro på, inden turen gik hjemad.

Grisene i transportbur.
Grisene i transportbur.

Hundeburret blev båret ned i indhegningen,  hvor jeg nogle dagen forinden havde fået flækket et grisehus sammen. 3 stk 9 mm beklædnings plader, en halv pakke skruer, noget resttræ, lidt murer pap og et par timer en sen aften. Så var der bygget et hus til de to nye beboere. Der er ikke kønt eller specielt lige, men grisene er nok ligeglade. Bare der er læ, tørt og masser af halm.

Nem og billig grisehytte.
Nem og billig grisehytte.

Grisene var ikke meget for at forlade det trykke hundebur, men til sidst blev de vippet ud. Og gik straks ind i grisehuset.

Så er der grisemad.
Så er der grisemad.

Nu har de været her et par dage, og er allerede noget mere trygge, når vi går ind til dem, for at give dem mad. Til stor underholdning for børnene, måske mest den mindste. De er også i fuld gang med at stikke deres runde tryner ned i jorden. Et lille stykke under nogle tjørnetræer er allerede godt rodet igennem.

Lidt sky, men meget nysgerrige uldgrise.
Lidt sky, men meget nysgerrige uldgrise.

Vi har lavet en lille film med de hyggelige små grise. Hvis man skulle være i tvivl, så smasker grise utroligt meget når de spiser.

6 thoughts on “Grise i haven, to små uldgrise.

 1. Ej, men altså, hvor er de skønne! Hvor store bliver sådan et par uldgrise? Har I dem bare for hyggens skyld eller har I andre planer med dem? Herhjemme er vi egentlig enige om at vi ikke skal have flere dyr, men jeg har lige forelsket mig lidt i uldgrisene … 🙂

 2. Ja, de er ret sjove. Specielt når de spiser. De bliver cirka samme størrelse som almindelige grise, håber jeg…
  Vi har dem af flere grunde. Mest fordi en del af vores have er indvaderet af snerler, dem håber vi grisene kan komme til livs.
  Men også for hyggens skyld. Det er sjovt at have lidt forskellige dyr i haven. Så grisene passer godt ind blandt ænder, høns og bier.
  Selv om de er søde og hyggelige, så ender det nok med at de kommer på julebordet. Om det bliver vores eget julebord vil tiden vise, det afhænger jo lidt af hvor tamme de bliver.

 3. Hej,

  Tak for brugbar info og for jeres erfaringer, Vi har brugt jeres side som stor inspiration til den indhegning vi er ved at lave
  Vi skal have 3 grise, men vi er lidt i tvivl omkring placeringen af dem. Vi har sådan set plads nok, men ønsker dem gerne så tæt på vores ejendom/have så vi kan se dem hele tiden.. for hyggens skyld…. men lugter grisene, når man kun har 2-3 gående sammen? Vi er heller ikke interesseret i at der lugter af gris hver gang vi åbner terassedøren

  Vh Fie

  1. Hej Fie
   Dejlig i kunne bruge indlægget om grise i haven.
   Vores to grise lugtede slet ikke, det var to kasteredere grise. Om det er anderledes hvis de ikke er kastreret, ved jeg ikke.
   Det er hyggeligt at kunne se grisene fra huset, men den indhegning de går i bliver forholdsvis hurtig en “pløjemark”.
   God fornøjelse med jeres grise…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *