Havehus der skal forvandles til et orangeri

Vi har et havehus, som nærmere er et gammelt maskinhus fra dengang stedet var en rigtig bondegård, med dyr og maskiner. Vi bruger det kun til opbevaring af haveredskaber, møbler og andet rod. Vi har aldrig rigtigt fået ryddet ordenligt op i havehuset. Der har været nok andre ting at bruge tiden på.

Havehuset, hvor løbeænderne bor midlertidigt.
Havehuset, hvor løbeænderne bor midlertidigt.

Imens vores havehus bare har stået stort set ubrugt, fyldt med rod, har vi dog fået en alletiders ide.
Havehuset skal laves om til et dejligt orangeri.

Det er en større opgave. Vi kommer nok heller ikke i gang med det de næste par år, men engang får vi måske tid og overskud til det. I mellemtiden kan vi planlægge og få gode ideer til hvordan det skal være.

Indtil videre er ideen, at det skal ryddes totalt. Så der kun står de rå vægge tilbage. Der skal så mures et par ekstra skifte mursten på, så der kommer bedre ståhøjde. Så skal der nye spær og klart tag på. En del af den sydvendte mur skal væltes, så der kan sættes store glaspartier i.  Og så skal der selvfølgelig ligges et fint nyt gulv, gerne af teglsten hvis økonomien er til det.

Siden af havehuset, så har fået montere rionet til masser af slyngplanter.
Siden af havehuset, så har fået montere rionet til masser af slyngplanter.

Men i første omgang  er det et mål i sig selv at få ryddet op. Så det ser vi frem til at vi engang får gjort.
I mellemtiden er det også rig mulighed til nyde vore nye veranda. Men på verandaen er det ikke plads til masser af tomatplanter, chiliplanter, abegineplanter, agurkplanter, vindruer og hvad vi ellers kan dyrke i et orangeri på 50 m2.

Der er lidt arbejde før der står et orangeri.
Der er lidt arbejde før der står et orangeri.

 

 

2 thoughts on “Havehus der skal forvandles til et orangeri

  1. God idé! Vi har præcis de samme drømme med en gammel hestestald her hos os. Jeg kan lige se den forvandlet til orangeri 🙂 Drømme er gode at have!

    1. Ja, der er nemt at få gode ideer. Lidt mere omstændeligt at få dem realiseret. Men der er jo også dejligt at have noget at se frem til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *