Tørrede æbler – en sund snack til madpakken

Discovery æble
Discovery æble

Tørrede æbler er en god snack til madpakken og god brug af overskudsæbler.
Vi har en del æbletræer i haven, men de er ret unge. De giver ikke mange æbler endnu, måske fordi de står i højt græs. Men vi har et rigtigt godt Discovery æbletræ, som altid giver masser af æbler. Og de smager fantastisk godt.

Discovery er et af de tidligste æbler, så det er en god start på æblesæsonen. Men de er desværre ikke gode at gemme. Med mindre man laver tørrede æbleskiver af dem. Vi har lånt en tørremaskine, også kaldet en dehydrator. Med den kan vi lave tørrede æbler, en god måde at konservere nogle af de mange æbler på. En sund og lækker snack til vinterens madpakker.

Æbler skæres i skiver
Æbleskrælleren gør arbejde meget nemmere.

Det er egentlig meget nemt at skære nogle æbler i ensartede skiver, og stikke kernehuset ud. Men med en æbleskræller er det virkelig nemt.
Normalt skrælles æblerne, når de køres en tur igennem æbleskrælleren, hvilket er fint når vi laver æblegrød. Når vi vil tørre æblerne, må der gerne være skræl på.

Æbleskræller til gør arbejdet nemmere.
Æbleskræller til tørrede æbler.

Ved at skubbe skrællekniven til side, kan man på få sekunder skære et æble til en lang spiral, uden kernehus. Et enkelt snit med en kniv, og man har perfekte skiver af æble til at komme tørremaskinen.

 

Skiver af æbler.
Skiver til tørrede æbler.

Skiverne lægges i tørrebakkerne, i et lag. Hvorefter bakkerne sættes i tørremaskinen.

Tørrede æbler
Tørremaskine – Dehydrator med æbler

Det tager ca. 8 timer at tørre æbleskiverne, så de bliver sprøde. Alt efter hvilken maskine man bruger. Den er ikke helt lydløs, så den stilles bedst et sted hvor den ikke generer. Det kan være nødvendigt at bytte lidt rundt på tørrebakkerne undervejs, for at give en ensartet tørring af æblerne.

Tørrede æbler på glas
Tørrede æbler på glas

De tørrede æbler kan holde rigtig længe, hvis de kommes i en tætlukket beholder. Vi har stadig lidt æbler fra sidste år, og de smager stadig godt. Måske en anelse blødere end da de var friske.

Med en tørremaskine / dehydrator et det muligt at spise æbler fra haven hele året. De tørrede æbler kan også bruge til meget andet end en sund snack i ungerne madpakke. De kan fx. hakkes og bruges som topping på havregrøden eller kommes i nogle lækre hjemmelavede muslibar.

2 thoughts on “Tørrede æbler – en sund snack til madpakken

    1. Tak, du skal være meget velkommen. Du kan også tilmelde dig vore nyhedsbrev, så går du ikke glip af noget…. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *