Højt græs med små stier

Ca halvdelen af vores 5000 m2 store grund er dækket med græs. Det meste var græsplæne da vi flyttede ind. Men vi har også selv anlagt en del græsplæne, for at gøre haven mere enkel.
Vi er mindst to i husstanden der elsker at slå græs. Med god musik ørene, er det dejligt afslappende at køre rundt på havetraktoren og slå græs. Men det tager tid, og det er som om vi får mindre og mindre tid. Måske det hænger sammen med at familien er blevet dobblet så stor, siden vi slog græsset første gang.
Derfor har vi valgt at lade græsset gro på vores store græsplæne, så vi får højt græs.

Højt græs med stier.
Højt græs med stier.

For at vi stadig kan have glæde af området, klipper vi stier i græsset. Så kan vi bruge vores bålplads og komme til vores frugttræer, uden at få alt for dugvåde sko.

Højt græs med sti.
Højt græs med stier.

Stierne bliver klippet ca. en gang om ugen, som vores andre kortklippede græsplæner.
Planen er at det lange græs skal slås 2 gange om året. I juni og i oktober. Hvis det ikke bliver slået, vil det hele gro til med brændenælder, buske og træer. Det vil vi gerne undgå. Faktisk vil vi helst, hvis det med tiden bliver til en stor blomstereng. Derfor vil vi fjerne alt det afklippede græs, for at udpine jorden. Så vil det kraftige græs måske blive afløst af blomster og urter. Vores lerjord er dog ikke så oplagt til blomstereng, men nu prøver vi.

Græsplænen med kortklippet græs.
Græsplænen med kortklippet græs.

Hvis jeg havde tiden til at slå græsset, ville jeg måske foretrække en kortklippet græsplæne. Men nu prøver vi med langt græs i en periode. Vi kan altid lave en kortklippet græsplæne igen.

Søskendeleg i stierne.
Søskendeleg i stierne.

Børnene syntes det er alle tiders, med de små stier i det høje græs. Specielt når græsset er højst, så kan de rigtigt føle at de forsvinder i græsset.

Gemmeleg i det høje græs.
Gemmeleg i det høje græs.

 

Det kan plukkes.
Det kan plukkes.

Inden for et par uger skal vi slå det høje græs for første gang. Det skal helst gøres før det bliver så højt, at det lægger sig ned. Det bliver enten med buskrydderen eller en skivehøster.

 

8 thoughts on “Højt græs med små stier

  1. Det ser ikke ud som sidste år. I foråret valgte vi at klippe græsset kort igen.
   Sidste år hvor det var langt, var det rigtig fint i maj og starten af juni, inden det så skulle slås. Vi havde håbet at vi kunne leje en skivehøster, eller lignende, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Så vi begyndte med buskrydderen, hvilket fungerede fint men tog meget lang tid. Dels fordi noget af græsse havde nået at lægge sid ned, og bare fordi der er meget græs. Så vi fik kun slået noget af det, hvor vi også fik revet græsse sammen og fjernet det. På det område blev det fint igen, efter nogle uger. Men det område som aldrig blev slået var lidt trist resten af sommeren. Så for at det skal lykkedes for os med det høje græs, kræver det noget mere maskineri. Så vi har igen valgt at klippe det ugentligt med havetraktoren, så er det pænt hele sommeren. Og det er noget mere overskueligt at slå græsset ugentligt, end at kæmpe med at slå og river det sammen to gang i løbet af sommeren.
   Men i år kommer det også til at gå dyr på en stor del af græsset, det hjælper jo også på et.
   En anden grund er også at plænen bliver meget ujævn, da man ikke løbende får jævnet muldvarpeskud. Man kan ikke se dem i det høje græs.

   1. Hej VarmKaffe
    Jeg arbejder i en boligforening hvor vi er ved at lave en folder om cirkulær økonomi, som inspiration til vores beboere. Må vi benytte et af dine billeder med højt græs?

    Vh
    Lulu Grønlund

  1. Hej Maja.
   Mange tak, ja det så rigtigt godt ud det forår hvor græsset fik lov til at vokse.
   Nu er græsplænen igen kort, og plejes af en robotplæneklipper.
   Jeg ved ikke hvilken græssort det er, da plænen var anlagt da vi købte huset for 7 år siden.
   Men jeg vil tro det er ganske alm. plænegræs af den billige slags.

 1. Hej Varmkaffe.dk
  Jeg er med i Vild Have udvalg i kolonihave foreningen – og jeg vil også gerne låne er billede med børnene på stien, hvis det er ok? Til internt brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *