Klippebord og rust, vores havetraktor får ny maling.

Vores elskede Stiga havetraktor har efterhånden mange år på bagen. Vi købte den brugt for 5 år siden, og den virker upåklageligt, hver gang græsset skal slås. Det er flere gange om ugen, i vores have. Men intet holder evigt. Slet ikke jern, der konstant er i forbindelse med vand og græs. Det ruster, og vores klippebord er efterhånden så rustent, at der skal gøres noget.

Rust gennemtæret klippebord.
Rust gennemtæret klippebord.

Et nyt klippebord koster ca. 6000 kr. Det er lidt mange penge at bruge, på en 15 år gammel havetraktor, som nok snart har slået sit sidste græs. Men nogle få hundrede kroner på maling og nye bolte, det er da værd at ofre. Så klippebordet har fået en levetidsforlængende overhaling.

Vinkelsliberen måtte i brug, for at skille ad.
Vinkelsliberen måtte i brug, for at skille ad.

Bare det at få skilt klippebordet fra hinanden var en lille kamp, der nær havde kostet et par, ellers velfungerende øjne. Mange af boltene var rustet så meget, at de måtte skære over med vinkelsliber. Skæreskiven på vinkelsliberen sprang, lige op i mit ansigt. Det føles lidt som at blive sandblæst med småsten. Godt jeg har lært at bruge mine sikkerhedsbriller.
Efter at hele klippebordet var skilt ad, skulle skjoldet have den store tur med stålbørsten, så skidt, løs maling og rust kunne erstattes med ny maling. Det meste kom af, men det er et rigtigt møgarbejde at slibe rust, og det er ikke værd at bruge sine lunger på det. Så det blev som det blev, det kunne nok have været bedre.

Slebet klippebord.
Slebet klippebord.

Efter slibningen fik det en tur med højtryksrenseren, for at få det sidste skidt og støv væk.
Det var egenligt min plan, at jeg ville svejse noget plade på, de steder hvor skjoldet er gennemtæret. Men det var i så dårlig stand at jeg droppede det. Der var ikke meget tilbage at svejse i.

Sort Hammerite maling.
Sort Hammerite maling.

Efter slibning, vask og tørring, fik skjoldet to gode omgange Hammerite maling. Jeg har aldrig før malet med Hammerite maling, som påstår at man kan male direkte på rust. Men jeg er rimelig imponeret over malingen. Den var nem at male med, god vedhæftningsevne og dækkeevne. Så må tiden vise hvor holdbart resultat er. Men første indtryk er positivt. Nu har de desværre ikke Hammerite maling i Stiga Gul, hos den lokale jem og fix, så farven blev sort.

Eksplosionstegning til Stiga klippebord.
Eksplosionstegning til Stiga klippebord.

En tur i Bauhaus efter bland-selv bolte og møtrikker. Og en tur på nettet efter en tegning, så var det bare om at få samlet klippebordet igen. Græsset er allerede begyndt at gro, og der er ikke længe til årets første tur. Jeg elsker i øvrigt at Bauhaus har kopieret bland-selv slik konceptet, til bolte, møtrikker, skiver og skruer. Det gør det dejligt nemt at købe lige det der er brug for.

Klippebordet klar til en ny sommer.
Klippebordet klar til en ny sommer.

Ny maling, nye bolte, smurt og klar til en ny sommer. Måske den sidste. Nu må Hammerite vise hvad det dur til. Kønt er det ikke. Jeg burde måske have malet det øvrige også. Men man må prioritere sin tid. Der er også en hønsegård, der skal bygges færdig.

Lige nu kan du få 10% rabat på dit Hammerrite maling hos HC Farver, brug rabatkoden EKSTRA10

2 thoughts on “Klippebord og rust, vores havetraktor får ny maling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *