Vores nye hønsegård

Så blev vores nye hønsegård færdig. Med lidt for mange sideløbende projekter, klippebord og veranda, tager tingene lidt længere tid end de nok burde. Men nu er den færdig, klar til en lille flok høns. Vi har tidligere haft en hønsegård med 90 cm hegn, til de store tunge høns. Men denne gang bygger vi en rigtig hønsegård, med højt hegn. Så vi kan holde nogle mindre og mere flyvske høns.

Hønsetråd i 180 cm.
Hønsetråd i 180 cm.

Hønsegården er bygget af de gamle stolper, fra den pergola vi har fjernet, for at få plads til vores kommende veranda. Dejligt med lidt genbrug. Stolperne er ikke pæne, men passer fint ind i skovhaven. Der indkøbt lidt lægter, brædder og hønsetråd.

Anna kontrollere byggeriet.

Det er hyggeligt at have børnene med i haven, når der laves små projekter. De lærer hurtigt hvad værktøjet skal bruges til. Her er det Anna der er i gang med at kontrollere om far har sat stolperne i lod.

Hønsetråd.
Hønsetråd.

Hønsetråden er købt i Bauhaus til en fornuftig pris. 545 kr. for 30 meter. I øvrigt det eneste sted de havde det i 180cm, til afhentning.  Jeg har tidligere købt galvaniseret hegn i Harald-Nyborg. Det blev aldrig sat op, da det rustede med det samme. Nu vil tiden vise som hønsetråden fra Bauhaus er pengene værd.

Masser af klammer skal der til.
Masser af klammer skal der til.

Når hønsetråden skal sættes fast på træværket, er det vigtigt det bliver stammet godt op. Det en stor fordel af have en god kraftig klammemaskine. Det er næsten umuligt at holde hegnet stramt, og hamre klammer i samtidig.

Den færdige hønsegård, klar til høns.
Den færdige hønsegård, klar til høns.

Hønsegården, klar til en lille ny flok høns eller kyllinger. Der er masser til salg på DBA.dk på denne årstid. Men der er også rift om dem. Specielt hvis man går efter nogle flotte racehøns. Vi er på udkig efter nogle Wyandotter. Gerne i agerhønefarvet. Men nu må vi se se hvad vi kan finde.

Hønsene skal selvfølgelig have adgang til hele haven, meget af tiden. Men det er rart at de kan lukkes inde i hønsegården, når de bliver for nærgående, ødelægger planterne eller skider for meget på græsplænen.

Lågen er i øvrigt lavet så smart, at den kun kan åbnes udefra. Så hønsegården har flere gange fungeret som børnefælde. Nu ved i hvor vi skal lede først, hvis Asger bliver væk.

Problemer med rovdyr

Vi har fået problemer med rovdyr i vores hønsegård, og i hønsehuset. Vi har flere gang oplevet at høns ligger døde i hønsehuset eller forsvinder sporløst fra hønsegården. Det kan ikke være en ræv, den kan ikke komme ind i hønsehuset.
Vi tror det er en ilder eller en mår, men vi ved det ikke. Så nu har vi sat en tråd med stødhegn hele vejen rundt om hønsegården, i det håb at det kan holde rovdyrene væk fra vores høns.

Elhegn om hønsegården
Elhegn om hønsegården.

Hvis det ikke virker må vi droppe at holde høns for nu, eller også må vi igang med at bygge helt nyt og komplet rovdyrsikkert hønsegår og hønsehus. Men det står lidt langt nede på vores ToDo liste lige nu….

 

2 thoughts on “Vores nye hønsegård

    1. Hej Mia.
      Stødhegnet fungerede rigtigt fint. Der var ikke problemer med rovdyr i hønsegården efterfølgende. Men da vores høns ofte gik frit i haven, blev de tager udenfor hønsegården i stedet. Så lige for nu har vi opgivet at holde høns, da vi ikke vil have høns hvis de ikke kan gå frit i have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *