Højbede med sneglekant, salat uden dræbersnegle.

Højbede med sneglekant gør det muligt at dyrke sine grøntsager og blomster i fred for de irriterende dræbersnegle.

Vi har tidligere haft vores køkkenhave på forskellige måder. Enten som traditionel køkkenhaven med rækker af porrer, kartofler og persille.
Eller som små kasser med salat, spinat og jordbær, hævet over jorden, i sikkerhed fra dræbersneglene. Det har på sin vis fungeret ganske udmærket, men det har begrænset vores ønske om en køkkenhave. Nogle grøntsager kan fint dyrkes, uden at dræbersneglene er det store problem. Men meget af det som virkelig er dejligt at dyrke i sin køkkenhaven, som jordbær, salat, radiser og spinat, kan umuligt dyrkes hvis der er dræbersnegle i haven.

Sponsoreret indhold

Vi har nu fået et rigtigt fint højbed med sneglekanter. Højbedet måler 200 x 100 cm og er 44 cm højt. Det er fremstillet af 2mm cor-ten, som er en ståltype der ruster meget hurtigt i overfladen, hvorefter processen stopper og stålet har lang holdbarhed. Højbedet er robust bygget, i et enkelt og flot design. Det rusten og afdæmpede look passer rigtigt godt ind i vores have.

Højbede med sneglekant.
Højbede med sneglekant.

Vi har fyldt højbedet med en god blanding af jord fra haven og kompost. Cirka 3 dele havejord til 1 del kompost.
Planen er, at højbedet skal dyrkes som et rigtigt højbed, med dejlig porøs jord og jorddække, ikke blot som en plantekasse.

Vi ser meget frem til at prøve at dyrke vores køkkenhave i et højbed. Højbedet fra BL-Højbede passer rigtigt godt ind i vores have, og snegle kanterne gør det muligt for os at dyrke nogle af de grønsager og bær vi gerne vil, i lidt større skala og i sikkerhed fra dræbersnegle.

Indtil videre er der plantet lidt jordbær, salat og persille. Ungerne har sået et par rækker med radiser.

Højbed fra BL-Højbedet.
Højbed fra BL-Højbedet.

I starten af juni er højbedet vokset godt til. Vi har spist de første jordbær og radiser. Persille og salat står flot, helt uden tegn på skader fra dræbersnegle. Hullerne fra de spiste radiser, bliver plantet til med små rosenkål planter. Så vi forhåbentligt får glæde af højbedet helt ind i vinteren. Højbedet er placeret på græsplænen, så det kræver en tur med  en kantklipper engang imellem. Vi kan godt lide det lidt vilde look, i den del af haven. Heldigvis…

Høbed af stål.
Vores højbed i starten af juni.

Vores første sommer med højbedet gav masser af salat , spinat og jordbær. Men der skulle vandes flittigt på grund af sommerens ekstreme tørke. Vi vi rigtig gerne have nogle flere højbede med sengekant, men det kræver at vi får anlagt en form for vanding ved højbedene. De mange ture med en vandkande bliver trettende i længden.
Men på et tidspunkt skal der udvides, så vi kan dyrke endnu flere lækre grøntsager i køkkenhaven.

Salat i højbed
Salat i højbedet.

Hvis du er uheldig at der alligevel kommer dræbersnegle i højbedet, de kan fx komme med ny kompost fra kompostbunken eller nye planter der plantes i højbedet. Så kan du drysse lidt ferramol i højbedet, så er du hurtigt af med dræbersneglene igen.

 

2 thoughts on “Højbede med sneglekant, salat uden dræbersnegle.

 1. smukke rostikke højbede, helt sikkert noget jeg vil overveje.
  fantastik ide med snegekant, det har jeg aldrig set før, tak for den viden.

  1. Hej Michelle.
   Ja, de er ret lækre de højbede. Vi overvejer også om vi skal udvide med et par stykker mere her til foråret.
   Der er ikke noget bedre end frisk hjemmedyrket salat, fri for snegle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *