Nyt tag på vores gamle hus

Da vi købte huset for 5 år siden, var vi klar over at der skulle nyt tag på, indenfor en overskuelig fremtid.

De sidste par år har det dryppe lidt ind, når det har regnet og blæst meget. Og med udsigten til at det nok ikke bliver bedre med tiden, og at min nye flotte gips skillevæg skulle få en vandskade, var det tid til at få gjort noget ved problemet. Huset er trods alt fra 1924, så taget har gjort det godt i 91 år.

Huset med det gamle tag.
Huset med det gamle tag.

Taget fejlede som sådan ikke noget, men gamle tegltag skal vedligeholdes.
Den gamle understrygning falder af og skal erstattes med ny mørtel, ellers bliver taget utæt.
Efter at overetagen er blevet udnyttet, er det ikke længere muligt at reparere understrygningen der hvor der er skunk og skråvægge. Derfor besluttede vi at hele taget skulle skiftes, og at der skulle lidt mere isolering på.

Vi var klar over, at det er et kæmpe arbejde at skifte et tag. Derfor var det ikke noget vi selv ville giv os i kast med. Det skulle for en gangs skyld ikke være et gør det selv projekt.

Når man skal have håndværkere til lidt større projekter, kan de være en rigtig god ide at indhente nogle forskellige tilbud. Så man kan sammenligne priser, og ikke mindst det førstehåndsindtryk firmaet giver. Tillid til byggeprocessen og det endeligt resultat er meget vigtigere end prisen. Du kan nemt indhente tilbud fra 3 forskellige håndværkere ved at bruge siden 3byggetilbud.dk her får du 3 uforpligthende tilbud på dit bygge projekt.

Vi havde besøg af 3 forskellige tagfirmaer, som alle kom med deres bud på hvordan opgaven skulle løses og hvor mange penge de ville have for deres arbejde. Der var stor spredning i prisen, over 150.000 kr. i forskel mellem de 4 firmaer.

Vi endte med at vælge firmaet MC-Tag. De gav klart den bedste vejledning, og var meget omhyggelige med at undersøge opgaven, inden de lavede et tilbud til os. Prisen var i den høje ende, men vi fik til gengæld nye ovenlysvinduer, ny skorstenspibe og en rigtig god fornemmelse af, at de havde styr på opgaven fra start til slut.
Hvilket viste sig at holde hele vejen igennem. Tidsplanen blev overholde, og tingene blev lavet som aftalt.

Nye ovenlysvinduer, og lægter klar til tagsten.
Nye ovenlysvinduer, og lægter klar til tagsten.
Nye tagrender.
Nye tagrender.

Taget blev lavet i samme stil som det gamle. Vi fik lagt mørkerød dansk vingetegl på huset, hvilket passer rigtigt godt til de lidt mørke mursten. Undertaget blev lavet med huntonit plader, og der kom lidt ekstra isolering på.

Nyt tag på et gammelt hus. Det grønne træværk tid er også ved at være forbi.
Nyt tag på et gammelt hus.
Det grønne træværk tid er også ved at være forbi.

Nu kan vi roligt gå igennem vinteren med regn og fygesne uden at frygte for vandskadet.
Og med et forhåbentligt lavere varme forbrug.

Du kan få 3 uforpligtende tilbud på et nyt tag her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *