Pak Choi – dyrk kål i have forår og efterår

Pak Choi er oplagt kåltype at dyrke i haven, både i foråret og i efteråret. Det er en orientalsk bladgrønsag der kan bruges i wok, salater og andre steder hvor du vil bruge en kål med mild smag. Den er også kendt som Kinesisk kål, på latinsk hedder den Brassica Rapa.
Den har en mindre lillebror, der hedder Bok Choi.

Pak Choi
Pak Choi

Der er nem at dyrke, og vokser hurtigt.
Hvis du forspirer dine Pak Choi indendørs, fx med en kapilærkasse, kan du have frisk kål i haven allerede fra midten af maj. Hvis foråret er mildt. Kålen trives bedst i fuld sol, og plantes ud med en indbyrdes afstand på 50 cm. Den kan plantes tættere hvis du ønsker at høste planterne inden de når fuld størrelse.

Pak Choi i Højbed
Pak Chio i vores højbed.

Smage er lidt henad spinat, dog med lidt mere bitterhed. Den kan tilberedes i wok og andre varme orientalske retter. Eller den kan bruges rå i salater. Både de grønne blade og de lysere stængler kan bruges.

Pak Choi klar til grillen.

Den nemmeste måde at tilberede den friske Pok Choi er at dele den i 4, pensle med lidt smagsneutral olie, krydre med salt og pepper.
Herefter grilles kålen på en meget varm gril i kort tid, så den beholder noget af sin sprødhed. Den serveres strakt, med et par gode stænk soyaolie.

Grøntsagswok med Pok Choi tilberedes i en HotWok.

Hvad er din yndlingsret med kål?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *