Logge sejltur med gratis app

Du kan logge din sejltur helt gratis. Efter en god sejltur, er det fedt efterfølgende at se den loggede rute, gennemsnitsfart, max hastighed og sejltid. Til det formål findes der en del forskellige apps af forskellig kvalitet og pris.
Nærmest nederst i bunken over promoverede og omtalte apps til formålet, ligger den gratis app Sejl Sikkert Alarm. Appen er en søsterapp til den noget mere kendte app Sejl Sikkert.

Sejl Sikkert Alarm´s primære funktion er at øge sikkerheden til søs, ved at gøre det nemt at alarmere korrekt i en nødsituation. Hvor oplysninger om bådtype, position og antal personer ombord automatisk deles med JRCC, Joint Rescue and Coordination Center.

Udover dette har appen mange andre fede funktioner.

Del din sejltur

Når du starter en Track Alene kan du dele din tur med andre. Dette kan gøres via SMS, Messenger eller lignende, hvor modtageren får tilsendt et link, med adgang til rute og position. Det giver en ekstra tryghed, at dem derhjemme ved hvor du er, og rent praktisk er det rart, at andre kan se hvor langt du har igen, hvis du har en aftale om at mødes i en ankerbugt til en kop varm kaffe.

Log sejlturen
Start en log af din sejltur.

 

Del din sejltur
Del din sejltur med familie og venner.

Se dine tidligere loggede sejlture

Alle ture er efterfølgende tilgængelige, så man kan se ruten, sejltid, gennemsnitsfart, distance og max hastighed. Det er lidt snørklet at finde, men turene ligger under Min Profil -> Tur historik. Turene er også tilgængelig, hvis du logger på hjemmesiden alarm.soesport.dk

logge sejltur
Logget sejltur på alarm.soesport.dk

Statistik for loggede sejlture

En af de bedste funktioner findes ikke i appen, med ved at logge ind på alarm.soesport.dk
Her finder du statistik over alle dine ture. Hvor langt du har sejlet i alt, gennemsnitslængde på turene, gennemsnitsfart osv.

Statistik fra Sejl Sikkert Alarm

Øger sikkerheden til søs

I appen er det muligt at starte og stoppe en sejllads eller planlægge en sejllads, og dele planen eller ruten med venner og familie.
Man kan have flere forskellige både i sin profil. På alarm.soesport.dk kan der indtastes meget detaljerede oplysninger om båden, samt hvilket redningsudstyr, der er ombord. Disse oplysninger kan så bruges af JRCC, hvis du eller andre omkring dig skulle komme i en nødsituation.

Du kan finde Sejl Sikkert Alarm appen her:

Sejl Sikkert Alarm til iOS.

Jeg har desværre ikke kunne finde appen på Google Play.
Men samme app i en engelsk udgave, under navnet RSA SafeTrx, kan findes på Google Play.
Men jeg kan desværre ikke teste om den virker i Danmark, og om den kan alarmere dansk JRCC.
Du kan finde den her.

Sejl Sikkert Alarm er helt sikkert blevet vores favorit app, når vi sejler og vil logge en sejltur. Du skal bare huske at starte appen inden afgang og stoppe den igen, når båden er fortøjeret eller ankeret smidt. Det er så ærgerligt at komme hjem, og en hel dags sejlads er kulmineret med en tophastighed på 70 knob på E45 fordi appen stadig logger.

Der findes andre gode apps, se hvilke vi bruger her…

One thought on “Logge sejltur med gratis app

 1. SFS Søsport
  man. 23. maj 10.55 (for 9 dage siden)
  til mig, Kristian

  Hej Aksel, SejlSikkert har lige nogle udfordringer med Google Play, så SejlSikkert Alarm er pt ikke tilgængelig i Android udgaven.

  Vi forventer problemet løst inden sommerferien, så SejlSikkert Alarm igen bliver tilgængelig – også for Android brugere

  Med venlig hilsen
  Sten Emborg
  Specialkonsulent

  Søfartsstyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *