Ribsgele – Uundværlig til brun sovs og vinterens kødretter.

Ribsgele er, efter vores mening, en af de vigtigste ingredienser når der skal lave en god brun sovs. Et par store skefulde ribsgele i sovsen, giver en sød og rund smag.
Ribsgele er i øvrigt uundværlig som tilbehør til en ret som forloren hare.

Friskplukkede ribs til ribsgele
En stor skål friske ribs, plukket på 10 min.

Har du selv en ribsbusk i din bærhave er det en overkommelig opgave at lave lækker hjemmelavet ribegele, som strækker hele vinteren. Det hjemmelavede gele smager tilmed  lagt bedre end det du kan købe i supermarkedet, og er helt ude E-numre og fortykningsmiddel.
Den største opgave er at plukke ribsene. Men da ribsene skal koge med stilken, tager det ikke langt tid at plukket et par kg friske røde ribs. Det er den pektin der sidder i stilken der gør at ribsgelen får konsistens om gele.

Ribegele Opskrift
Ribs, sukker og vand.

Opskrift på hjemmelavet ribsgele

Hjemmelavet ribsgele

Simpel hjemmelavet ribsgele, kun med sukker.

Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 2 kg Ribs med stilk
  • 2 dl Vand
  • 30 gram Sukker

Sådan gør du

  1. Skyl de friskplukkede ribs i kold vand. Lad dem evt. stå en halv time dækket med vand, så sikre du at eventuelle insekter kommer op til overfladen.

  2. Kog ribsene med stilk i lidt vand, i ca. 15 minutter. Rør et par gange, så bærrene brister.

  3. Kom de kogte ribs i en saft si, og lad dem dryppe af i en stor skål. Gerne i nogle timer, så du sikre at den pektin der sidder til stilkene også kommer med, da det er pektinen der giver gelen sin konsistens.

  4. Kog saften med sukker, indtil det drypper tykt af en ske.

  5. Hæld den kogte gele på rene skoldede glas. Kom låg på glassene med det sammen, og lade det køle af.

Ribsgele i saftsi.
De kogte ribs drypper af i en saftsi.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.