Snerler angriber vore have fra sydvest

Snerler, en lille del af vores have er ved at blive indtaget af snerler.
Et hjørne af vores grund støder op til et meget lille stykke vådområde, hvor der vokser snerler. Snerlerne er stille og roligt begyndt at indtage haven derfra. Vi har ellers været omhyggelige med at slå græsse op til vådområdet, for at undgå at snerlerne skulle brede sig derfra. Men det er alligevel lykkedes snerlerne at starte en invasion fra sydvest.

Snerler snor sig.
Snerlerne snor sig.

Snerlen breder sig kraftigt i vores læhegn, hvor den snor sig op i træerne, i mere end 2 meters højde.
Sidste år var de på vej, men i år har de virkeligt taget fat. Vi er blevet ret overraskede over hvor hurtigt de har bredt sig.

snerle klatrer

Selv i vores høje græs, kryber snerlerne frem. Denne del af græsset, har ikke været slået i et par år. Så her bliver det nemt at holde snerlerne nede. Blot ved at begynde at slå græsset igen…

snerle i græs

Men i læhegnet bliver det næsten umuligt. Men noget skal gøres, ellers vil de brede sig yderligere. De skal stoppes, og meget gerne inden de når vores bærbuske, som står ikke så langt fra det invaderede område.

Agersnerlen, (Convolvulus arvensis), som ellers er en ganske flot plante, er noget af det mest genstridige ukrudt man kan få ind i sin have. Snerlens meget lange pælerødder, gør den næste umulig at komme til livs.
Den skal enten udpines ved at man luger den væk, konstant, i meget lang tid… År…  Ellers skal der gift til.

snerler snor sig
Snerlen snor sig på græsstrå.

Vi vil meget gerne undgå at bruge unødig gift i haven. Og det med at få et så stort område luget meget grundigt og meget ofte i flere år, det kommer ikke til at ske.
Så lige nu lægges der planer for biologisk bekæmpning, i stor størrelse. Hvilket også vil passe godt til andre planer vi har med vores “have”. Men mere om det senrer….

snerler hvid blomst
Blomsterne er kun åbne en enkelt dag, og kun i solskind.

Har du erfaring med at bekæmpe eller begrænse snerler?

 

2 thoughts on “Snerler angriber vore have fra sydvest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *