Koh Lanta – afslappende ferieø i Thailand for hele familien.

Koh Lanta i er en ferieø der egner sig godt til børnefamilier, der ønsker at holde ferie i afslappende og trygge omgivelser.

Koh Lanta ligger i Krabi regionen i Sydthailand ca. 1.5 times kørsel fra Krabi lufthavn. Du kommer til Koh Lanta med en lille færge, som sejler fra fastlandet. Du kan også sejle dertil fra de omkringliggende øer. Koh Lanta, eller Ko Lanat som det også kaldes, er betegnelsen for et område med flere øer. Den sydligste ø, Koh Lanta Yai, er mest udviklet i forhold til turister. Og nok den ø de fleste forbinder med Koh Lanta.
Vi kom til Koh Lanta direkte fra vores vildt spændende tur i Khao Sok Nationalparken. 

Chada Lanta Beach på Koh Lanta

Chada Lanta Beach Hotel Pool
Pool ved Chada Lanta Beach.

Vi boede på hotellet Chada Lanta Beach, som ligger helt ned til den brede sandstrand Khlong Dao Beach, lige syd for byen Sala Dan. Et fin og børnevenlig hotel, med et stort poolområde imellem hotellets bygninger, samt et dejligt poolområde med børne pool nede ved stranden. Man skal ikke blive bange hvis et krokodille lignende dyr svømmer rundt i poolen, det er blot de varaner der også bor på hotellet. Hotellet har en fin morgenbuffet.

Chada Beach Resort på Koh Lanta.
Chada Beach Resort på Koh Lanta.

Find en hotel der passer til din familie og ønsker på kortet her:

 

Khlong Dao Beach

Khlong Dao Beach Koh Lanta
Khlong Dao Beach

Den brede sandstrand Khlong Dao Beach ligger lige syd for byen Sala Dan på Koh Lanta. Hoteller og resultanter ligger side om side langs den godt 1000 meter lange strand, der strækker sig imellem to klippeformationer fra nord til syd. Der er en afslappet stemning på stranden, masser af legende børn. De fleste lyshårede, da området er populært blandt skandinaviske turister. Der er tilmed en svensk skole ved stranden.

Ungerne få en afslappende massage på Khlong Dao Beach.
Ungerne få en afslappende massage på Khlong Dao Beach.

Khlong Dao Beach er en fin badestrand, hvor vandet er roligt og lavt. Du får ikke de store snorkle oplevelser ved stranden, der næsten udelukkende er sandbund hvor vandet er uklart. Men du kan godt finde et par klipper med nogle få koraller og fisk der svømmer rundt om klipperne.
Også om aftenen er stemningen afslappet. De hyggelige restauranter lyser om i rolige farver, og børn leger med lysende legetøj på strande, som de køber af strandens gadesælgere. Næsten hver aften er der flotte ildshow ved skiftende restauranter og hoteller. Vi blev specielt glade for “bambus resturanten” som serverede virkelig lækker thailandsk mad i bambus møbler ned i sandet.

Aften på stranden på Koh Lanta.
Aften på Khlong Dao Beach.

Sala Dan

Byen Sala Dan på Kho Lanta Yai´s nordlige spids er et besøg værd. Her er det hver aften night markeds hvor aftensmade kan købes i små boder, og spises ved de opstillede bænke og borde. Der er også gode indkøbesmuligheder i Sala Dan, med flere mindre supermarkeder.

Koh Lanta på scooter

En af de bedste opleveler vi havde på Koh Lanta var køre øen rundt på scooter. Inden vi tog til Thailand var overbevist om at vi ikke skulle kører på scooter med vores børn, men  trafikken begrænset og vejene gode, så vi besluttede alligevel at leje to scootere. Og det var virkeligt fedt. Det er nemt at leje scoote i Thailand, og benzin kan købes overalt, på primitive tankstationer eller i små boder langs vejen hvor det handles i gamle whisky flasker.

Der handles Benzin til scooteren.
Der handles Benzin til scooteren.

Jo længer sydpå du kører, jo flottere bliver naturen. På sydspidsen af øen ligger en lille nationlapark, som vi desværre ikke fik besøgt at de lukkede lige da vores scoorter drønede frem mod bummen. Men turen derned, på de små bakkede og snoede veje i frodige grønne omgivelser var virkelig flot. Der er også mange små hyggelige strande langs hele kysten, hvor man kan gøre holdt for at spise og bade.
Vi kan klar anbefale at udforske øen på scooter, og ungerne syntes det er fedt at sidde bagpå. Selv om trafikken er lidt kaotisk, og man kører vi venstre side så er det nemt at køre scooter på Koh Lanta.

Med hjelm og lommepenge handles der endnu en cola til 4 kr.
Med hjelm og lommepenge handles der endnu en cola til 4 kr.

 

Efter vores ophold på Koh Lanta rejste vi videre til den lille super lækre Koh Ngai. Den oplevelse kan du læse mere om her!

Du kan læse om hele vores familieferie i Thailand her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *