Koh Ngai – Fredelig ø-idyl i Sydthailand.

Koh Ngai er en lille rolig ø i Sydthailand, hvor du kommer helt ned i tempo. Øens hovedgade er den dejlige sandstrand. Her er tropeidyl som ikke forstyrret af scootere, biler eller mængder af turister. Aktiviteterne begrænser sig til gåture, stand liv og de lokale restauranter.

Mayalay Resort Ko Ngai Beach
Velkommen til dejlige Koh Ngai

Den lille Ø, som udgør en del af Koh Lanta National Marine Park, ligger i den sydligste del af Krabi provinsen i Sydthailand. Øen er 4 km lang og 2 km bred. Du kan komme til Koh Ngai med små både. Øen har kun en bådebro, som er forbeholdt det sydligste hotel på øen. De øvrige hoteller har kun adgang via stranden. Her er det oftest de karakteristiske Long-tail boats, der sætter turister af i vandkanten. Vi sejlede til øen fra Pak Meng Dock på fastlandet, en tur på 45 minuter. Du kan også komme til Ko Ngai fra de omkringliggende øer, bla. den populære ferieø Koh Lanta. Der kan være perioder på dagen hvor vandstanden er så lav, at bådene ikke kan komme ind over koralrevet.
Der findes kun nogle hoteller og restauranter på øen, så indkøb begrænser sig til et par meget små minimarkeder.

Hoteller på Koh Ngai

Der er flere muligheder for indkvartering på øen. Fra hoteller med 4 stjerner til simple telte.

Mayalay Resort Ko Ngai
Mayalay Resort på Koh Ngai

Vi boede på Mayalay Resort, som består af en gruppe bungalows og en simpel restaurant. De små bungalows er enkle, men med alt hvad du har brug for under dit ophold. Fine senge, køleskab, aircondition, myggenet, bad og toilet. De fleste bungalows har kig til det tyrkisk blå hav, nogle mere end andre. Restauranten har kun åben til morgenmad og frokost. Aftensmaden skal findes på de øvrige restauranter langs stranden. Morgenmaden er simpel, men lækker. Specielt deres scrambled eggs er virkelig godt lavet. Den åbne restaurant med udsigt over stranden,  den altid venlig betjening og kun få andre gæster, var en perfekt start på vores afslappende dage på Koh Ngai.

Morgenmad på Mayalay Resort Ko Ngai
Morgenmad med udsigt på Mayalay Resort Ko Ngai

Der er også mulighed for at låne hotellets kajakker, hvis man til på opdagelse langs stranden.

Strande på Koh Ngai

Der er flere strande på øen. De fleste hoteller ligger ved den lange strand på østsiden af øen. Men der er også et par mindre stranden, som kan nås via en sti igennem junglen. Strandene ændre meget karakter alt efter tidevandet. Ved lavvande trækker vandet sig langt tilbage, så klipperne i vandet bliver synlige. Ved højvande er det ren Bounty strand, med turkis blåt vand helt op i det bløde koralsand.

Morgen på Ko Ngai
Dejlig morgen på Koh Ngai.

Stranden på østsiden er en lækker sandstrand, hvor der er god mulighed for at bade, snorkle eller bare dase i en strandstol, under en palme, med en god bog.

Beach
Den dejlige badestrand på Koh Ngai

Koralrevet på Koh Ngai

Svømmer du ca. 70 meter ud fra strandkanten finder du et flot koralrev, med masser af fisk og koraller. Her er flest brune blødkoraller, men også mange flotte stenkoraller. Der er masser af fisk og andre spændende dyr. Med lidt held finder du klovnfiskene der holder til i deres søanemone. Ved lavvande svømmer man lige hen over korallerne, så man skal bevæge sig med omtanke for at ikke at beskadige de skrøbelige koraller.

Undgå at bruge svømmefødder, da de nemt kommer til at rammer korallerne, så de brækker af. Der er desværre rigtig mange af korallerne som er knækket af, enten på grund af uopmærksommen turister eller både der sejler over revet når vandstanden er for lav. Hvis du er til snorkling, kan du nemt bruge flere timer på koralrevet, hver dag. Tag en bog om koralrevsfisk med, og se hvor mange forskellige arter du kan finde på revet. Der er mange. Sigten er ikke altid helt i top. Klart bedst om morgenen, ved lavvande og ekstra god ved vindstille eller fralandsvind.

Naturen på Øen

Da øen er forholdsvis uforstyrret, er det et rigt dyreliv. Flere gange dagligt kommer flokke af næsehornsfugle igennem trætoppene, for at finde dagens modne bær. Næsehornsfuglene har ingen naturlige fjender på øen, derfor er der mange og de er meget lidt sky. Så de kommer ret tæt på.

Hornbill Ko Ngai Thailand
Der er mange næsehornsfugle på Koh Ngai.

Et af øens andre dyr, som du måske ikke ønsker kommer for tæt på, er den store varan, Monitor Lizards. De er et par meter lange, så de kan virke ret voldsomme. Men de holder sig normalt lidt væk fra mennesker.

Stranden vrimler med eremitkrebs i alle størrelser, og med alle former for huse. Finder du et sneglehus, kan du være helt sikker på at der løber sig vej hvis du ligger det tilbage på stranden. Det er en god ide, ikke at samle skaller og sneglehuse på stranden. Det er vigtigt for eremitkrebsene at finde et hus der passer i deres størrelse. Du kan sammenligne livet på stranden på Koh Ngai med mange af de andre strande i Thailand, hvor turismen er mere udviklet. Hvor der er samlet rigtig mange snegle huse. Her finder du sjældent en eremitkrebs på stranden.

Eremitkrebs på en strand i Thailand.
En af de mange Eremitkrebs på stranden.

Er man til jungle og vandreture, findes der et par gode stier igennem junglen. Her kommer man virkelig ud i naturen, men pas på nedfaldne nødder og huske myggebalsam. Stierne kan være svære at finde, da der ikke er mange der kender dem. Men stierne er der, og de er værd at udforske.

Ko Ngai Jungle sti
En tur igennem Koh Ngais jungle. Husk myggebalsam.

Vores ophold

Vi besøgte Koh Ngai i januar måned i 2023, som en del af vore 3 uger ferie i Thailand. Øen var ved kommer op i omdrejninger efter Corona-nedlukningen. Vi har aldrig være på en ø, hvor hvor der stort set kun er strand, uden muligheder for ture og aktiviteter. Vi var lidt spændt på om 4 dage på øen ville bliver for meget. Ville vi komme til at kede os? Det gjorde vi ikke. Den afslappende stemning på øen gjorde at vi virkelige nød at være der. Vågne i en simpel bungalow helt nede ved stranden, bruge et par timer på koralrevet, nyde en lækker morgenmad, gå en tur langs stranden, læse en god bog, spille UNO med børnene eller lave kokosnødde-kaste-konkurren på stranden, det kunne vi sagtens gøre i 4 dage, eller mere.

Sea Taste Resturant
Sea Taste Resturant er lidt flippet, men virkelige hyggelig. Og maden er fantastisk.

Vi nød virkelige opholdet på Mayalay Resort, som får de varmeste anbefalinger fra os.

Du kan finde flere indkvarteringsmuligheder på kortet herunder.


Booking.com

Du kan læse om hele vores familieferie i Thailand her.

Har du gode rejsetips til vores næsten tur, eller spørgsmål til Koh Ngai?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *