Egens Vig ankerbugt ved Kalø Slotsruin

Egens Vig ankerbugt er en af vores foretrukne steder at ankre. Den ligger kun 1-2 timers sejlads fra vores hjemhavn Kaløvig Bådelaug, og så er det en virkelig flot ankerbugt med udsigt til Kalø Slotsruin.

Ankerplads
Ankerplads ved Kalø Slotsruin, Djursland.

Der er udlagt 2 turbøjer i vest siden af bugten, som kan benyttes fra 1. april til 15. november for medlemmer af Dansk Sejlunion eller Danske Tursejlere. Hvis bøjerne er optaget, er der god plads til at finde et sted at smide sit anker.
Ankerpladsen ligger godt beskyttet når vinden kommer fra vest og nord. Turbøjerne ligger et godt stykke indenfor 2 meter kurven på søkortet. Men vi måler dybden til omkring 3.4 meter ved bøjerne, så det burde være muligt for de fleste kølbåde at ligger her.
Indsejlingen til ankerbugten gøres sikrest ved den afmærkede passage i den sydlige del af vigen. Man kan også benytte den dybe rende lige syd for Kalø Slotsruin, som ikke er afmærket. Et god måde at pejle render er at sejle på en lige kurs imellem Studstrupværkets skorsten og det røde fyr ved Nappedam Lystbådehavn.

Egens Vig ankerbugt
Egens Vig ankerbugt

Indkøbsmuligheder

Hvis du tager gummibåden i land, kan du købe grillmad og is på Kalø Slotscafe, som ligger ved parkeringspladsen til Kalø Slotsruin. Åbningstideren er sæsonbestemte.

I Rønde by som ligger nogle få km nord for Egens Vig er det rigtig gode handelsmuligheder. Flere supermarkeder, bager og pizzaria er bare nogle af de indkøbsmuligheder du har i Rønde. Vi kan anbefale Menu, som har lækkert udvalg når du skal have det lidt ekstra godt.

Oplevelser fra ankerpladsen Egens Vig

Egens Vig ligger i Nationalpark Mols bjerge. Tager du gummibåden i land er er rigtig gode muligheder for nogle flotte naturoplevelser. Du kan vandre på en flot trampesti langs kysten ved Hestehave skoven, en flot vandretur på ca. 5 km.

For anker i Egens Vig
For anker i Egens Vig

Du har også rig mulighed for at opleve sæler i Egens Vig. De holder til ved det lave område omkring Rønsten, hvor de ligger og hviler sig på stenene. De kommer også ofte forbi bådene på ankerpladsen, så hold godt øje med dem.

Så skal du selvfølgelig opleve Kalø Slotsruin, Kong Erik Menveds gamle slot, med Danmarks længste middelaldervej, som fører ud til slottet. Kalø Slotsruin er værd at opleve på alle tider af døgnet. På en aftentur i land med ungerne er den gamle fangekælder ekstra spænende.

Kalø Slotsruin ved Egens Vig
På vej mod fangehullet ved Kalø Slotsruin

Du kan også besøge den hyggelige Nappedam Lystbådehavn. Her er der mulighed for at købe en is og benytte det hyggelige klubhus som gæstesejler. Der er også en fin lille badestrand ved lystbådehavnen.

Du kan læse om andre gode ankerpladser i vores indlæg om ankerpladser.

BOATERY – en moderne og innovativ bådmægler

Hvad er din bedste oplevelse i Enges Vig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *