En god pizzabund er det vigtigste når vi skal lave hjemmelavet pizza. Med en god pizzasten og noget lækkert fyld, kan man lave nogle rigtig lækre pizzaer.
Vores opskrift er nem, men du skal starte i god tid. Dejen til en god pizzabund kræver masser af æltning og god tid til at hæve.
Opskriften giver dej til 6 små pizzaer på ca. 35cm i diameter eller 2 store bradepande pizzaer.
Pizzabund - Luftig, sprød og tynd.
Opskrift på en pizzabund til lækker hjemmelavet pizza.
Ingredienser
- ½ pk Gær eller 4 tsk tørgær
- 4 tsk Salt
- 4 dl Lunt Vand
- 8 tsk Olivenolie Plus lidt til skålen.
- 640 gram Hvedemel
- lidt Durum Mel "Semolina" Til udrulning.
Sådan gør du
-
Pisk gær, salte og vand sammen i en lille skål. Piske gradvist olivenolien i.
Placer skålen lunt i 10 minutter, eller til blandingen begynder at boble.
-
Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt. 15 minutter i en røremaskine, indtil den er glat og elastisk. Dejen skal være blød og lidt klistret. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand.
Kom lidt olivenolie i en skål. Kom dejen i skåle og vend den rundt i olien, så den er dækket.
Dæk dejen til og stil den et lunt sted i 1 til 1½ time, eller til dejen er dobbelt størrelse.
-
Slå luften ud af dejen. Lade dejen hæve i yderligere 15 minutter.
-
Strø durum mel på bordet, del dejen i 6 stykker og rul dem ud med en kagerulle, til de er flotte runde og tynde. Brug gerne ekstra durum mel hvis dejen klistrer til bordet eller kagerullen.
Opskriftsnoter
Når pizzadejen er hævet første gang og du har slået luften ud af den, kan dejen gemmes i køleskabet et par dage. Den skal bare tilbage til stuetemperatur igen, inden den kan hæve igen.
Nu er dine pizzabunde klar til lækkert fyld. Når det gælder pizzafyld er vores erfaring at “less is more“.
Kun lidt fyld, og kun få men lækre ingredienser på hver pizza.
Hold dig langt fra “pizzatopping” det er ikke ost, og det skal ikke på en pizza.
Vores favoritter er simple, men lækre og børnevenlige:
- Pizza Margarita med tomatsovs, revet mozzerella og frisk mozzerella.
- Pizza med Serano skinke. Laves som en Margarita, bare med et par stykker serrano skinke på toppen.
- Pizza med oksekød og gorgonzola med tomatsovs, små klumper rå hakket oksekød, små stykker gorgonzola og revet mozzarella.
- Pizza med 3 slags ost. Laves igen som Margarita bare med et godt drys parmesanost på toppen.
Når pizzabunden er klar med lækkert fyld, ligges pizzaen op den brandvarm pizzasten. På grillen eller i ovnen. Det er vigtigt at pizzastenen er godt varm, det tager ca. 30 min ved 250 grader.
Vi bruger en Pizzasten fra Weber. Den kan vi bruge både på grillen og i ovnen.
Din pizza er færdig når osten er gyldenbrun, og bunden får lysebrune pletter på undersiden.
Pizzaen bør selvfølgelig serveres med oregano, hvidløgs olie, chilisauce og frisk basilikum. Alt efter smag.
Har du lidt pizza til overs, elsker ungerne at få et pizza slice eller to med på madpakken dagen efter.
Hvad kommer du på din pizza?
Hej og tak for interessant opskrift. Jeg vidste ikke, at man skulle slå luften ud og lade den hæve igen bagefter. Det lyder en smule kompliceret, men dit billede siger, at det kan betale sig!
Jeg plejer at blande hvedemel tipo 00 og durum mel i selve dejen. Ved du hvilken forskel der kommer til at være ved det?
Hej Micro. Det er nu ikke kompliceret så slå luften ud af pizzadejen, den skal bare have lov til at hæve igen efterfølgende.
Jeg har ikke prøvet Tipo00 til pizzadej, men til boller giver det en lidt sprødere skorpe. Så måske det er værd at prøve.
Durum har jeg prøvet, men jeg syntes pizzabunden bliver for grov/tør når der kommer durum mel i selve dejen.