Mallorca – Børnevenlig ferie ved Cala Mesquida.

Ferie på Mallorca med børn er slet ikke så tosset som det umiddelbart lyder.
Vi har aldrig tidligere været på Mallorca, da Mallorca i vores bevidsthed hovedsageligt var overfyldte strande, fadøls-turister og turistfælder. Men med et ønske om en børnevenlig ferie i varmen, med en kort flyvetur, faldt valget alligevel på den spanske ferieø.

Vores fordomme blev da også indfriet, men der er steder på Mallorca hvor den rolige feriestemning kan findes.

 

Flot natur midt i en turistfælde på Mallorca.
Flot natur midt i en turistfælde.

Charterferie med børn på Mallorca

Vi har tidligere rejst med Spies, når vi har været afsted med vores børn. Hvis der er noget rejseselskaber som Spies kan, så er det børnevenlige ferier. Før vi fik børn rejste vi aldrig med charterselskaberne, men når der er børn med på ferien er det bare dejligt nemt. Man ved de børnevenlige hoteller, og flyveturen, er fyldt med andre børnefamilier. Det lyder umiddelbart som en larmende og stressende oplevelse, men når man selv har et par aktive børn, er det faktisk rigtigt dejligt at være omgivet af andre børnefamilier. Man er alle i sammen “båd”.

Du kan forberede din tur til Mallorca med bogen Turen går til Mallorca. En god dansk rejsebog, med beskrivelser og alle de vigtigste information til rejsen.

Stranden ved Cala Mesquida på Mallorca.
Stranden ved Cala Mesquida.

Hotel Viva Cala Mesquida

I vores jagt på det helt rigtige hotel, var der nogle ting vi vægtede højt. Det skulle først og fremmest være børnevenligt og ligge i rolige omgivelser, gerne med flot natur i området. Findes det mon overhovedet på Mallorca?
Ja, bugten Cala Mesquida byder nettop på fred og flot natur. Cala Mesquida er en dejlig bred sandstrand, omgivet af flotte grønne “Bjerge”.
Området består af nogle få store hoteller og et par minimarkeder, og ikke ret meget andet.

Hotellet Viva Cala Mesquida har 2 gode poolområder. Det store poolområde, med dybt vand og mulighed for at svømme. Og et rigtigt godt børneområde, med et stort piratskib og flere vandrutsjebaner, for børn i alle aldre. Så ligger børneområdet med flot udsigt over stranden.
Der er nogle gode restauranter på hotellet. Bla. en god italiensk restaurant med flot udsigt over havet og en god restaurant ved stranden. Men den spanske mad fandt vi desværre aldrig på hotellet.
Hotellet er virkeligt godt, vi kan varmt anbefale det.

Den italienske restaurant på Viva Cala Mesquida.
Den italienske restaurant på Viva Cala Mesquida.

Værelse med stor tagterrasse.

Vi havde valgt et værelse med stor tagterrasse og egen jacuzzi. Det var virkeligt de ekstra penge værd. Der var en dejlig udsigt mod havet og “bjergene” fra terrassen. Bedst af alt, gav det mulighed for at spise morgenmad og aftensmad i fred og ro på terrassen, i stedet for den travle “all inclusive” restaurant. Morgenbrød kunne købes i et minimarked lige ved hotellet.
Værelset havde desuden et lille køkken, stort badeværelse, stort soveværelse, stue… Og tilmed en bred balkon mod pool området.
Så der var god plads til en familie på 4.

Når ungerne sover..
Når ungerne sover..

Støj.

Vi valgte bevidst et værelse, hvor der ikke stod noget om støj i beskrivelsen. Ofter står der at man skal forvente støj fra gaden, bylivet eller hotellets underholdning, men ikke ved det værelse vi valgte. Så vi blev lidt overrasket den første aften, da underholdningen startede. Den bestod af 1 times børnedisko, efterfulgt af en times show på scene ved poolen. Første aften var det rockkoncert. Og det var højt, meget højt. Vi var alle trætte efter den lange rejse, så larmen var ikke velset. Og da der igen kom høj musik fra scene allerede næste formiddag kl 9, blev det for meget. Vi har aldrig klaget over noget på en rejse før, vi er ikke så sarte, men når man specifikt vælger et hotel uden støj, i rolige omgivelser, så må man gerne gøre opmærksom på problemet. Vi henvendet os til guiden, som var meget forstående. Vi blev tilbudt et andet værelse, vi kunne få 2 dage senere. Men vi valgte at beholde vores værelse, da vi oplevede støjen mindre generende de efterfølgende dage. Dels blev der skruet lidt ned, og dels var vi nu forberedt på det. Så støjen blev ikke en stor gene, men det burde have stået i beskrivelsen, så man er forberedt på det.

Asger nyder udsigten og freden fra balkonen.
Asger nyder udsigten og freden fra balkonen.

Det kræver en bil.

Der er langt til det meste fra Cala Mesquida, derfor er det en god ide at leje en bil. Hvis altså ikke hele ferien skal foregå på hotellet og ved stranden. Det skal vores ferier ikke. Vil valgte at leje en bil hele ugen. Det giver flere fordele, dels sparer man transfer gebyret fra lufthavn til hotel, det i sig selv dækker halvdelen af udgiften til billeje. Så slipper man for den lange bustur, til og fra lufthavnen, da bilen udleveres i lufthavnen.
En bil giver også friheden til at planlægge ferien lidt mere impulsivt. Vejret kan væres lidt ustabilt i september, så var der optræk til regn kunne vi køre en tur i området og gøre holt når det passede os og vejret. Det gav bla. mulighed for at bade i regnvejr på den ellers overfyldte strand Cala Gat. De fleste turister bryder sig ikke om regn, så de forsvinder hurtigt fra standen når regnen kommer.

Stranden ved Cala Gat på Mallorca.
Anna mærker på vandet ved Cala Gat

Feriefilm fra Cala Mesquida – Mallorca

Mallorca som ferieø

Vi havde en del fordomme om Mallorca, de blev også indfriet. Strandene er overfyldte, der er ekstremt mange hoteller og turister.
Men hvis man søger lidt væk fra strandene og feriebyerne, findes der dejlige fredelige steder på Mallorca. Der er små hyggelige byer med hyggelige små cafeer, der er flot natur i de bjergrige områder. Der er mange flotte strande, men de er desværre ofte overfyldte. Vi fandt hurtigt ud af at taget til stranden lige efter en regnbyge, så var der god plads.

Ved Cala Gat i regnvejr, stranden er ledig.
Ved Cala Gat i regnvejr, stranden er ledig.

Kombinationen af et rigtigt lækkert hotel og en bil, gav en virkelig dejlig ferie. Helt på børnenes præmisser.
Glade børn, giver glade forældre.

Tagterrassen på Viva Cala Mesquida.
Afslapning på tagterrassen.

Hvis du selv arrangere din rejse kan du booke hotellet her.

Er du mere til en børnevenlig ferie i græske omgivelser, kan du læse om vores tur til den græske ø Lefkas.

Hvad er din oplevelse af Mallorca som ferieø?

2 thoughts on “Mallorca – Børnevenlig ferie ved Cala Mesquida.

 1. Hvor dejligt at i havde en skøn ferie. Glade børn giver tilfredse voksne.
  Mange elsker øen. Roser den til skyerne. Vi var der for første gang i 2018.
  Mange fordomme syntes vi var rigtige. Den spanske intensitet manglede totalt.
  Men tror også det var fordi vi var der midt i højsæsonen og
  alt med standpladser og hygge på små cafeer var total optaget.
  Vi var 12 afsted og alle havde vi samme holdning til området vi var i. Overfyldt!
  Hvis jeg skulle der ned igen ville jeg vælge en periode uden for den store sæson.
  For så tror jeg øen kunne være skøn.

  God dag
  Charlotte

  1. Hej Charlotte
   Ja, der er mange mennesker. Vi var afsted i oktober, og her var også godt fyldt op på strandene.
   Vi oplevede dog fin plads når vi kørte ind til byerne for at få en is eller en kop kaffe, i hyggelige omgivelser.
   På hotellet var der faktisk også rigtig fin plads ved poolen og i restauranterne på det tidspunkt.
   Jeg tror såmænd også vi skal til Mallorca igen på et senere tidspunkt. Og det bliver det helt sikkert også uden for højsæsonen ingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *